Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde Ağız ve Diş Sağlığı Haftası programı kapsamında Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri tarafından Hacıilbey İlkokulu öğrencilerine eğitim verildi.

Toplum Sağlığı Merkezi’ne bağlı görevli Diş Hekimi Hülya Gürtuncay, Hemşire Ebru Özdilek ve Ebe Hasibe Aslan tarafından verilen eğitimde, Hacıilbey İlkokulu 1’inci sınıf öğrencilerine tıbbi cihazlarla diş taraması yapılırken, 1,2,3,4 sınıf öğrencilerine günün önemi dikkat çekmek amacıyla ağız ve diş sağlığının önemi anlatıldı.

Çocukları erken yaşta bilgilendirilmek, ağız ve diş sağlığı konusunda diş fırçalama alışkanlığını arttırmak, bilinçlendirmek ve özendirmeyi sağlamak amacıyla verilen eğitimde, Diş Hekimi Hülya Gürtuncay, öğrencilere hazırlanan slayt gösterisi ile ağız ve diş sağlığının önemini anlattı.

Gürtuncay, "Yavrularımıza özellikle küçük yaşta diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması büyük önem arz ediyor. Ağız ve diş sağlığı konusunda toplum olarak daha fazla bilinçlenmeliyiz. Diş fırçalamanın önemi, diş macunu seçimi, diş fırçalama yöntemi, ağız ve diş sağlığı nasıl korunur gibi konularda bilgi verdik. Öğrencilere uygulamalı olarak diş fırçalamanın nasıl yapılacağı gösterildi" dedi.