Milli Şair ve İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 78’inci yılında Tekirdağ’da düzenlenen programla anıldı.

Tekirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Tekirdağ İl Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenlediği programda ’Asımın Nesli’ şiir dinletisi sahnelendi. Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Mehmet Akif’in Safahat eserinde geçen şiirlerini dramatize ederek sahnelediği gecenin açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Kırımlı, Mehmet Akif’in dile getirdiği ’Asımın Nesli’nin büyük önem taşıdığını belirterek, "Asım bir semboldür. Müslüman gençliği temsil eder ve inancı tamdır. Ülkesini işgal etmek isteyenlere karşı sonuna kadar gücüyle mücadele eder ve kazanır. Bunun en güzel örneği Çanakkale Zaferidir. Yedi düvene karşı yılmamıştır, başarmıştır. Asım bir bakıma Mehmet Akif’in kendisidir. Safahat’ın 6. kitabı Asım, ideallerini yakalamak isteyen gençlerin yol haritasıdır. Asımın neslini yetiştirmek isteyen anne ve babalar o harita ile zirveye tırmanacaklardır. Batılılaşalım derken özünü kaybedenlere verilmiş bir cevaptır. Batı ilim ve fende örnek alınmalıdır. Özümüzde var olan değerler korunmalıdır. Osmanlı’ya büyük millet denmesinde bu değerler yatar. Yıllarca asimile olmayan bu devletin temelinde bu unsurlar yatar. Bize düşen görev milli ve manevi değerlerimize bağlı İslam ümmetine bağlı nesli yani Mehmet Akif’in dile getirdiği Asımın neslini yetiştirmek ve tehlikelere karşı korumaktır" dedi.

Tekirdağ İl Müftüsü Mahut Gürlen’in konuşmasının ardından dramatize edilen şiirlerin sahnelenmesi ile program son buldu.