Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yılında Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde düzenlenen tören ve etkinliklerle anıldı.

Atatürk Meydanı’nda yapılan Atatürk’ü Anma Törenine, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Garnizon Komutanı Hava Savunma Binbaşı Halil Kökdemir, Ergene Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcilerini katıldı.

Atatürk Anıtına Çelenk sunulmasıyla başlayan törende, 09:05’te sirenlerin çalınmasıyla birlikte törene katılanlar, 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından çelenk töreni sona erdi.

Atatürk’ü anma etkinlikleri, Deri Sanayicileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde konferans salonunda gerçekleşen, Atatürk konulu sinevizyon gösterimi ve Atatürk Oratoryosu ile devam etti. 10 Kasım Anma Programı çerçevesinde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Hava Savunma Üsteğmeni Erhan Arslan, "Ülkemizin kurucusu başöğretmenimiz ve aynı zamanda ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 76. yılında onun yokluğunun acısını en derinden hissetmekteyiz. Bizler onun eserlerinin varisi olmaktan duyduğumuz gururla bu acıyı çalışmaktayız" dedi.

Program, Deri Sanayicileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen Atatürk oratoryosunun ardından Atatürk’ün hayatını anlatan sinevizyon gösterimi ile sona erdi.