Namık Kemal Üniversitesi’nde Mevlana’nın vuslat yıl dönümü anma programı çerçevesinde ’Önce Dinle’ konulu konferans düzenledi.

Medeniyet ve Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Hasan Gümüş Mevlana’nın Türk ve Dünya tarihi açısından önemli bir düşünür olduğunu belirterek, "Namık Kemal Üniversitesi Medeniyet ve Düşünce Topluluğu üyesi arkadaşlarımız, düşünce alemimizin zirve şahsiyetlerinden Hz. Mevlana’yı anma programı ile isimlerine uygun bir vefa örneği gösterdiler. Vuslatının 700. yılı dolayısıyla UNESCO 1973 yılını Mevlana Yılı olarak ilan etmesi ile tüm dünyada anıldı. Daha sonra 2000 yılını da UNESCO Mevlana Yılı olarak ilan etti. UNESCO tarihinde iki defa bir şahsiyeti anma yılı olarak kabul edilmesi bir ilktir. Başta Amerika olmak üzere tüm dünyada Hz. Mevlana’nın şiirlerinin en çok satan kitaplar arasında yer almaktadır. Dünya çapında en fazla tartışılan dört isimden biri Hz. Mevlana olmuştur" dedi.

Konferansın sonunda NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, araştırmacı yazar Hasan Gümüş’e günün anısına teşekkür plaketi takdim etti.