Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 76. yılında Namık Kemal Üniversitesi’nde düzenlenen program ile anıldı.

Anma etkinlikleri Rektörlük Binası önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı. Akademik ve idari personelin katıldığı program kapsamında, NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Çelengin sunulmasının ardından 9:05’de 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Çelenk sunma töreninin ardından Rektörlük Konferans Salonu’nda konuşmacı olarak Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cafer Ulu’nun katıldığı ’Ölümünün 76. Yılında Atatürk’ konulu konferans gerçekleştirildi. Yrd. Doç. Dr. Cafer Ulu konferansta Atatürk’ün Dolma Bahçe Sarayı’nda ebediyete intikalinden Anıtkabir’e uzanan süreci panaromik olarak katılımcılara aktardı. Atatürk’ün vefatının duyurulmasının tüm ülkede büyük bir yas ve üzüntü ile karşılandığını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Ulu, ölümünün sadece ülkede değil tüm dünyada yankı bulduğunu belirtti.

Konferans sonunda Prof. Dr. M. İhsan Soysal, günün anısına Cafer Ulu’ya teşekkür plaketi takdim etti.

Konferansın ardından Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nün düzenlediği ’Belgelerle Mustafa Kemal Atatürk’ sergisi açıldı.