Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde görev yapan öğretmenlere ’Okul Öncesi ve İlkokulda Akıl Oyunları’ konulu eğitim semineri verildi.

Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü ve Trakya Kalkınma Ajansı işbirliği ile Nurullah Narin Ortaokulu’nda toplam 50 öğretmene 15 gün süren ‘Okul Öncesi ve İlkokulda Akıl Oyunları Sistemi’ semineri verildi.

Seminerin kapanış bölümünde konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Eğitmeni Osman Metin, Okul Öncesi ve İlkokulda Akıl Oyunları Sistemi sayesinde öğrencilerin öğrenme, algılama kapasitelerinin daha ileri boyutlarda olduğunu belirtti.

Metin, "Akıl oyunları öğrencilerin, farkındalık olarak görsel algı, deneme yanılma, etki iletişim, düşünme, beceri, ayırt etmede çok yararlı ve bir o kadar da etkili olmaktadır. Bir çocuk farkındalığı mutlaka anlaması ve algılaması gerekir. Bunun da sınıfların öğrencilerin yaşına göre olması gerekir. Bu gerçekleştiğinde de başarı yüzde yüz oranına ulaşır. Umuyorum bu Akıl Oyunları Sistemi sayesinde eğitimde çok büyük bir farkındalık oluşturulacaktır. Aynı zamanda bu sistem öğrencileri çok daha motive etmesi bakımından da öğrenmelerini bilgi ve becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmaktadır" dedi.

Seminer sonunda Nurullah Narin Ortaokulu koridorunda hazırlanan standlarda akıl oyunları sergilendi. Standın başında duran öğretmenler sergiyi gezen öğrenci, öğretmen ve velilere oyunlar hakkında bilgiler verdi.

Programa Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan,Trakya Kalkınma Ajansı Eğitimcileri Osman Metin ve Ramazan Akın, Nurullah Narin Orta Okul Müdürü Veysel Doğruyol olmak üzere okul müdürleri, müdür yardımcıları, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.