Süleymanpaşa Belediyesi’nin her hafta düzenlediği Sağlıkta Bilgilendirme Toplantıları devam ediyor.

Tekirdağ Eczacı Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen Sağlıkta Bilgilendirme Toplantılarının bu haftaki konusu Psikiyatrik Hastalıklarda Sosyal Destek Sistemi oldu. Uzman Dr. Ömer Toksoy, psikiyatrik tedavi yöntemlerinde son yıllarda tecrit yerine benimsenen sosyal destekli yöntem hakkında bilgiler verdi.

Dr. Toksoy, akıl ve ruh hastalıklarında geleneksel yöntem olan hastaları toplumdan soyutlayarak tedavi etme metodunun terk edilerek toplum içinde rehabilitasyona yönelik yeni yöntemler geliştirildiğini belirtti. Geçmişte Türk toplumunda “Mahallenin Delisi” kavramının bulunduğunu, herhangi bir psikolojik rahatsızlığı bulunan bir hastanın mahalle sakinleri tarafından sahiplenildiğini ve ihtiyaçlarının komşular tarafından karşılandığını aktaran Toksoy, modern sistemlerde de benzer bir yaklaşımın egemen olduğunu ifade etti.

21. yüzyıla kadar psikiyatrik rahatsızlığı bulunan hastaların toplumdan tecrit edildiğini ve bunun için belli sayıda büyük hastanelerin oluşturulduğunu kaydeden Dr. Ömer Toksoy, modern yaklaşımda her hastanede birkaç hastanın tedavi edilebilmesine olanak sağlanmaya başlandığını aktardı.

Seminer sonunda Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, Dr. Toksoy’a çiçek takdim ederek verdiği önemli bilgiler için teşekkür etti. Seminer toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Sağlıkta Bilgilendirme Toplantıları’nın 24 Mart Cuma günü saat 15:30’da Güvenli ve Akılcı İlaç Kullanımı konulu seminer düzenlenecek. Seminer, Eczacı Tolga Çetinkaya’nın sunumuyla Tekirdağ Eczacı Odası’nda gerçekleşecek.