Tekirdağ’ın Saray ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde program düzenlendi.

Programa Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Belediye Başkan Yardımcısı Arif Naci Öngören, Saray Kent Konseyi Başkanı Mehmet Bilecen, Kent Konseyi Üyeleri, Engelliler Derneği üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunduktan sonra açıklamalarda bulunan, Saray Kent Konseyi Başkanı Mehmet Bilecen, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü, toplumun engelliler konusunda dikkatini çekebilmek ve daha duyarlı olmalarını sağlamak için her yerde çeşitli etkinliklerle kutlamalar düzenleniyor. Ancak bu mesele bir günlük etkinlik ile geçiştirilebilecek kadar basit değildir. Özürlülük yalnızca özürlülerin ya da ailelerin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değildir. Sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Engellilerin üretken ve bağımsız bireyler olarak yaşamlarını sürdürebilmeleri için toplumun her kesimine önemli görevler düşmektedir" dedi.

Özürlülüğün sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmesi gerektiğini dile getiren Bilecen, "Bu anlamda toplumsal hayata katılımının önünde engeller bulunan tüm vatandaşlarımızın hayata katılımını arttırabilmek, sahip olduğu hakları ve toplumda var olduklarını hatırlatmak en önemli görevlerimizden biri olmalıdır. Acımak, durumdan faydalanmak engelli bireyi susturmak dört duvar arasında kalmasına göz yummak çözüm değildir. Engellilerin sorunlarını anlamak için de onlarla bir şeyleri paylaşmamız birlikte zaman geçirmemiz gerekir" ifadelerini kaydetti.