Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 ilçeye 11 Prestij Caddesi Projesi kapsamında tamamlanan Şarköy ilçesi İnönü Prestij Caddesi Sevgi Yolu ile Mürefte Atatürk Prestij Caddesi düzenlenen törenlerle hizmete açıldı.

İnönü Caddesinde gerçekleştirilen ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanı sıra Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Büyükşehir Belediyesi ve Şarköy Belediyesi Belediye Meclis Üyeleri, CHP Şarköy ilçe Başkanı Alpay Var ile daire başkanları ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği açılışta konuşan Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, desteklerinden dolayı Başkan Albayrak’a teşekkür etti.

11 ilçenin hepsinin aynı değerde, aynı güzellikte ve aynı sevgide olduğunu belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, “Ama konu Şarköy olduğu için söylüyorum, Şarköy bu bölge içerisinde Allah’ın verdiği her türlü tabi güzelliğe sahip. Şarköylüler de bu güzellikleri en güzeliyle yaşaması lazım Şarköy kabuğunu aşıp nüfusunun 50 binleri geçmesi lazım yazlıkçılardan bir ricam var, yollarını da yapacağız, her ihtiyaçlarını gidereceğiz ancak kayıtlarını Şarköy’e alsınlar. Şarköy’e hizmetler bitmeyecektir. Önümüzdeki 2 yıl içinde de Şarköy’e gereken hizmetleri yapacağız. Biz Büyükşehir Belediyesiyiz bu başarı bizi buraya seçen vatandaşlarımızındır. Prestij yolumuz hayırlı olsun kazanan Tekirdağ olsun kazanan halkımız olsun” dedi.

Açılıştan sonra Başkan Albayrak protokol üyeleriyle beraber İzmir Marşını söylediler ve alkışlarla eşlik ettiler. Yapımına geçen yıl başlanan 830 metrelik İnönü prestij yolu yaklaşık 2 Milyon 825 bin liraya mal oldu.

Daha sonra Mürefte Mahallesi Atatürk Prestij Caddesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Atatürk Caddesinde gerçekleştirilen açılışa, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanı sıra Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka, Büyükşehir Belediyesi ve Şarköy Belediyesi Belediye Meclis Üyeleri, CHP Şarköy ilçe Başkanı Alpay Var ile daire başkanları ve vatandaşların katıldı.

Prestij Projesinde Şarköy’e küçük bir ayrıcalık yaparak Mürefte Mahallesinde de Prestij Caddesi yaptıklarını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Bu bölge turizm cenneti olamaya layıktır ve olacaktır. 2 Yıl daha hizmet edeceğiz ve verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getireceğiz ve sizin karşınıza çıkacağız. Biz geleceğe dönük siyasi bir çalışma içinde değiliz. Sadece ve sadece hizmet içerisindeyiz. Süleyman Başkanımızın yetmediği yerde her zaman arkasındayız. Önümüzdeki hafta da çalışma içinde olacağız, Şarköy’ün ihtiyaçlarını masaya yatıracağız ve tespit edeceğiz. Önümüzdeki günler Şarköy için güzel günler olacaktır. Prestij yolumuz hayırlı olsun kazanan Tekirdağ olsun kazanan halkımız olsun" diye konuştu.

Yapımına geçen yıl başlanan 370 metrelik Mürefte Atatürk prestij yolu yaklaşık 1 Milyon 193 bin liraya mal oldu.