2 yıl önce Tunceli’de vatani görevini yaptığı sırada şehit düşen Piyade Er Kadir Dadaş’ın babası Cemal Dadaş, "Bir Kadir gider, bin Kadir gelir" dedi.

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesine bağlı Karaağaç Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen ve mahalle sakinlerinin şikayet ve taleplerini dinleyen Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, 2 yıl önce Tunceli’de vatani görevini yaptığı sırada terör örgütünün hain saldırısı sonucu şehit düşen Piyade Er Kadir Dadaş’ın ailesini ziyaret etti. Şehit babası Cemal Dadaş ve şehit annesi Mihriban Dadaş tarafından karşılanan Kaymakam Gürbüz, "Allah rahmet eylesin. Şehitlerimiz sayesinde bizler burada güven içinde yaşıyoruz. Askerlerimiz zor şartlar altında vatanı koruyorlar. Allah hepsinin yardımcıları olsun" dedi.

Devletin şehit ailelerini her zaman el üstünde tuttuğunu, tutması da gerektiğini ifade eden Kaymakam Gürbüz, "Şehitlerimizin varsa iki kardeşine devletimiz iş imkanı sunuyor. Ailesine maaş bağlıyor. Ayrıca ev sahibi olmak isteyen şehit yakınlarımıza da sıfır faizle kredi desteği sağlıyor. Bunun dışında tüm imkanlarını da şehit ailelerimiz için seferber ediyor. Fakat biliyoruz ki ne yapılırsa yapılsın şehit ailelerimiz için azdır" ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şehit Piyade Er Kadir Dadaş’ın babası Cemal Dadaş, "Biz, çocuğumuzla gurur duyuyoruz. Fakat ne kadar gurur duyarsak duyalım, bir o kadar da acı yaşıyoruz. Buradan şunu söylemek istiyorum. Türkiye’nin bölüneceğine dair planlar yapanlar, bu düşüncelerinden vazgeçsin. Çünkü Bir Kadir gider, bin Kadir gelir" ifadelerini kullandı.

Ziyarette, Karaağaç Mahallesi Veysel Karani Camii İmam Hatibi Mustafa Güler’in Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından şehit er Kadir Dadaş için dualar edildi.