Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde eğitim veren Sanayiciler İlkokulu’nun önüne akan kanalizasyon suları, özellikle okul giriş çıkışlarında öğrencilerin sağlığını tehdit ediyor.

Öğrencilerin taşımacılığını yapan servis sürücüleri, öğrencilerin sağlığı için tehdit oluşturan duruma yetkililerin kayıtsız kalmasına anlam veremediklerini ifade etti. Kapaklı’da yıllardır Sanayiciler İlkokulu öğrencilerinin taşımacılığını yaptıklarını ifade eden okul servisi sürücüleri Semih Çolak ve Ahmet Tataroğlu, "Atık sular, öğrencilerin giriş çıkış için kullandıkları kapının önünden yola akıtılıyor. Dayanılmaz bir kokunun meydana geldiği bu ortamın öğrencilerin sağlığı için de bir tehdit oluşturduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Durumla ilgili olarak okul yönetimini uyardıklarını söyleyen servisi sürücüleri Semih Çolak ve Ahmet Tataroğlu, "Okul yönetimi, sorunun okuldan kaynaklanmadığını belirtti. Daha sonra defalarca Kapaklı Belediyesi’ne gittik. Hatta mahalle ziyaretleri kapsamında buraya gelen Kaymakamımıza dahi durumu ilettik. Fakat yine de hala bir netice alabilmiş değiliz. Bu sorun 2014-2015 eğitim-öğretim döneminin başından beri mevcuttur. Fakat hala sorunun çözümü için herhangi bir adım atılmış değil" dedi.

Sanayiciler İlkokulu yönetimi ise, "Bizim okulumuzun atık suları, kanalizasyon şebekesine akıyor. Bu atık sular bize ait değil. Ayrıca konuyla ilgili bizim bir çalışma yapmamız da mümkün değil. Çünkü burası Kapaklı Belediyesi mülkiyetinde olan bir alan. Biz de herkes gibi sorunun çözülmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.