Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde Kaymakamlık tarafından karbonmonoksit için alarm veren 100 cihaz, soba kullanan ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Çorlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından ilçede tek başına kalan ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara karbonmonoksit zehirlenmelerini önlemek amacıyla alarm veren cihaz dağıtıldı. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, ilk cihazı Kemalettin Mahallesi’nde tek başına tek katlı yer evinde yaşayan Leyla Arslan’ın evine kendisi taktı. Kaymakam Kılıç, havaların soğumasıyla birlikte evlerinde soba ile ısınan ve soğuk olduğu için sobalı odada yatan tek başına yaşayan vatandaşların sobadan çıkan karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı önlemek amacıyla bu cihazdan aldıklarını ve dağıttıklarını belirtti. Havaların soğuduğuna dikkat çeken Kılıç, “Havaların soğumasıyla birlikte sobalar yanmaya başladı. Soba ile aynı yerde yatan insanlarımız var, Çorlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Olarak kömür dağıtıyoruz tek başına yaşayan vatandaşlarımıza bu cihazlardan dağıtma kararı aldık. Cihaz sobadan çıkan dumanlara karşı karbonmonoksit gazı için alarm veriyor. 100 adet aldık ancak bu kadar almaya paramız vardı. Dağıtmaya başladık 35 Türk Lirasına alındı. Piyasada değişik fiyatlarda bulunuyor” dedi.

Leyla Arslan ise, böyle bir cihazın kendisine verilmesine çok teşekkür ettiğini belirterek, “Çok güzel bir davranış. İnşallah bunları kullanmak nasip olmaz. Ben mutlu oldum” dedi.