Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu faaliyet programında, Tekirdağ’ın sualtı sporcuları Serbest Dalışta 15 kulüp arasından Türkiye 3’üncülüğünü elde ederek Tekirdağ’a ilk defa sualtı sporlarından derece getirmeyi başardılar. Kulüp antrenörü ise, 126 metre ile yeni Türkiye rekorunu gerçekleştirdi.

Çanakkale Olimpik Yüzme Havuzunda 24-26 Mart tarihlerinde 15 kulüp ve 120 sporcu ile gerçekleşen Serbest Dalış Türkiye Şampiyonasında Tekirdağ ekibi büyük başarıya imza attı. Yarışmaya Tekirdağ’dan Erkeklerde 4 sporcu, bayanlarda 1 bayan sporcu katıldı. Tekirdağ’ın sualtı sporcuları Serbest Dalışta 15 kulüp arasından Türkiye 3’üncülüğünü elde ederek Tekirdağ’a ilk defa sualtı sporlarından derece getirmeyi başardılar.

Bayan sporcularda Mehtap Söylemezoğlu nefes tutma branşında 4 dakika 20 saniye nefes tutarak, Türkiye şampiyonu ve aynı zamanda paletsiz dipten gitme branşında Türkiye 2’ncisi, erkekler de Rıdvan Atalay paletli ve paletsi dipten gitme branşlarında 2 defa Türkiye 2.ciliği Ali Çevik, Ekrem Dilliceoğlu ve Burak Vardar yarışmada 4, 5, 6‘lık derecelere sahip oldu.

Kulüp Antrenöründen 126 metre ile yeni Türkiye rekoru

Kulüp antrenörü Sertan Aydın da yarışmalarda yer alırken, nefes tutma branşında 7 dakika 1 saniye, Mono palet dipten gitme branşında 180 metre çift palet dipten gitme (tek nefes) branşında 160 metre ile Türkiye 1’inciliğini yakaladı ve paletsiz dipten gitme (tek nefes) branşında da 126 metre ile yeni Türkiye rekorunu elde etmeyi başardı.

Yarışmanın ardından başarı elde eden sualtı sporcuları antrenör Sertan Aydın nezaretinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir Kardaş’ı makamında ziyaret ettiler.

İl Müdürü Kardaş, sporcuları ayrı ayrı tebrik etti.

Ziyarette sporcuları ve antrenörlerini başarılarından dolayı tebrik eden Kardaş, “7’den 70’e herkes spor yapmalıdır zaten bu da anayasal da bir hak ve biz bunun içinde çalışıyoruz. Ama bizim hedef kitlemiz küçük yaş grubunda çocuk ve gençlerden oluşan bir gruptur. Sizler de bu aldığınız madalya ve kupalarla çocuklara ve gençlere rol model ve örnek olacaksınız. Tekirdağ’da ilk defa sualtı sporlarında bir başarı elde ettiniz bu da bizim için çok gurur ve onur verici bir durum emeklerinize sağlık, hepinizi ayrı ayrı tebrik ederim. Fiziki imkanları daha fazla genişletip sualtı sporlarını daha da yaygınlaştırmak hedeflerimiz arasında” dedi.