Tekirdağ’a bağlı Süleymanpaşa Belediyesi, Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) ile Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) organizasyonunda düzenlenen e-Türkiye (e-TR) yarışmasında orta ölçekli belediyeler kategorisinde ’MobilCep Başkan’ uygulaması ile finale kaldı.

Süleymanpaşa Belediyesi’nin yanı sıra Bağcılar Belediyesi, Kadıköy Belediyesi, Küçükçekmece Belediyesi, Selçuklu Belediyesi ve Şahinbey Belediyesi de finale kalırken ödüllerin 15 Ocak tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde verileceği açıklandı.

Projeyi oluşturan Süleymanpaşa Belediyesi Bilgi İşlem Müdür V. Şahin Begiç, yeni gelişen teknolojiler, çoğalan nüfus ve karmaşıklaşan hizmetler nedeniyle, Belediye Başkanının ve diğer yöneticilerin, belediyeyi gerçek zamanlı bilgiye dayalı olarak yerinden ve her yerden yönetebilmesi ihtiyacından dolayı böyle bir program geliştirme ihtiyacı doğduğunu belirtti.

Bu ihtiyacı karşılamak üzere belediyeyi iş zekası ile geliştirilmiş, belediye portalı ve uygulamaları ile entegre olan ’Mobil Başkan’ uygulamasını hayata geçirmek istediklerinin altını çizen Begiç, "Bu projede hedeflenen şeffaf bir belediyecilik anlayışını gözler önüne sermektir. Hizmetin kalitesini arttırmak amacıyla birtakım yazılımları kullanmamız gerekiyor. Bu yazılımları hem şeffaf hem de daha verimli olmak adına kullanıyoruz. Finale kaldığımız bu uygulama üst yöneticilere yönelik bir uygulamadır. Süleymanpaşa Belediyesi olarak muazzam bir veri tabanına sahibiz. Bu veri tabanında çalışanların bilgileri, mali durumlarımız, belediyemize gelen istek dilek ve şikayetler ve geri dönüşlerine kadar her türlü bilgi bulunmaktadır. Bunların yanı sıra ihalelerimizin canlı olarak yayınlanması, müdürlüklerimizin faaliyetleri de bu sistem içerisinde yer almaktadır. Cep Başkan uygulaması tüm bu uygulamaların görülebildiği, yönetilebildiği bir uygulamadır. Diğer bir anlamıyla bütün veri tabanının Başkanın cebinde olması demektir. Örneğin bir vatandaşımızın başkana iletmek istediği bir mesaj, bu uygulama sayesinde başkanımıza ulaşabilecektir. Bu uygulamanın bir de vatandaşımıza yönelik tarafı da var. Vatandaşlarımız bize çağrı merkezi, cep vatandaş ya da mobil uygulamalarımızla ulaşabiliyorlar. Bu doğrultuda iki taraflı şeffaflık ilkesiyle belediyemiz hizmet sunmaktadır. Cep başkan uygulamasının en büyük avantajlarından biri de üst düzey yöneticilerin yerinde olmadığı dönemlerde işlerin aksamadan devam etmesine yardımcı olmasıdır" dedi.

Uygulama ile finale kalmanın gurur verici olduğunu belirten Şahin Begiç, "Süleymanpaşa Belediyesinin böyle bir projeyle finale kalması bizim için büyük gurur kaynağı olmuştur. Sistemlerimiz 24 saat çalıştığı için, bizim de çalışmalarımız bu doğrultuda ağır ve özverili oluyor. Yol haritamızda Avrupa Birliği, Kalkınma Ajansı, KOSGEB gibi belli kaynaklar aktarabilen proje yarışmaları var. Hem ulusal hem uluslararası projelerde yer almak istiyoruz. Finale kaldığımız bu uygulamanın asıl amacı halkın belediye ile iletişimini güçlendirmek, aldığı hizmetin kalitesini arttırmaktır. Projemiz 15 kişiden oluşan yüksek dereceli alanlarında uzman profesör düzeyindeki jüri tarafından elektronik olarak değerlendirilecektir. Burada finale kalmakta bizim için büyük bir başarıdır. Projemizin 15 Ocak 2015 tarihinde yapılacak değerlendirmede bir ödülle taçlandırılması bizim en büyük beklentimiz. Dereceye giremesek bile daha sonraki yıllarda daha iddialı projelerle Süleymanpaşa Belediyesi olarak başka başarılara imza atacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.