Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü hazırlanan ’Kedi Evleri’ projesi kapsamında Fen işleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kedi evlerinin yapımına başlandı.

Süleymanpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü atölyesinde başlatılan çalışmalarda ilk kedi evi örnekleri ortaya çıkmaya başlarken, yapılan taslak çalışmaların ardından iki model üzerinde karar kılınıp kedi evlerinin şehrin birçok yerine monte edileceği kaydedildi.

Yaklaşan kış aylarında sokak kedilerinin üşümemesi ve diğer sokak hayvanlarının olası saldırılarından korunması düşünülerek tasarlanan kedi evleri projesi ile sokak hayvanlarının korunacağını belirten Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, hayvanların canlı olduğunun unutulmaması gerektiğini ifade ederek, "Süleymanpaşa Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Merkezi’ndeki sokak hayvanlarımızı sahiplendirme ve şehrin dört bir yanına sokak hayvanları için monte ettiğimiz su kapları projesinin ardından şimdi de kedi evleri projemiz ile sokak hayvanlarımıza sahip çıkmak istiyoruz. Süleymanpaşa Belediyesi olarak sokak hayvanlarımızın da yanındayız. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz onların da bir canlı olduğunu unutmayıp sevgilerini onlarla paylaşmaları" dedi.

Süleymanpaşa Belediyesi’nin ’Kedi Evi’ projesi, üretimin tamamlanmasının ardından hayata geçirilecek.