Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğinde hazırlanan Süleymanpaşa Belediyesi yeni hizmet binasının 20 projesi Tekira AVM’de açılan sergi ile görücüye çıktı.

Serginin açılışını Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay ve Tekirdağlı Öğretim Görevlisi Mimar Hakan Dölgen yaptı.

Açılışın ardından Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak sergiyi gezerken 20 projeyi hazırlayanlardan projeleri hakkında detaylı bilgi aldı.

Projeler arasında seçim yapmanın güç olduğunu belirten Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Öncelikle Tekirdağlı Öğretim Görevlisi Mimar Hakan Dölgen başta olmak üzere bu projelere emek harcayan 20 üniversiteli kardeşime emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Her bir proje ayrı güzel. Projelerimiz 10 gün daha Tekira AVM’de sonrasında ise Süleymanpaşa Belediyesi’nde vatandaşlarımızın beğenisine sunulacak. Süleymanpaşa’mıza ve Tekirdağ’ımıza hayırlı olsun" dedi.

Sergi ve projeler hakkında bilgi veren Öğretim Görevlisi Mimar Hakan Dölgen, belediye binasının birçok alanda hizmete elverişli olmasını amaçladıklarını belirterek, "İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 3. Sınıf öğrencilerinin hazırladığı 20 projeyi toplam 80 pano ile vatandaşların beğenisine sunduk. Projede 40 bin metrekarelik büyük bir otopark tasarladık. Daha önceden de Süleymanpaşa Belediyesi’nin 3 büyük otopark projesini bildiğimiz için bu şekilde hareket ettik. Süleymanpaşa Belediyesi bir program oluşturdu ve öğrencilerim de bu program doğrultusunda projelendirmeler yaptı. 20 öğrencim çizdiği projelerde belediyenin yanı sıra bir kültür merkezi, çok amaçlı salonlar, toplantı salonları, süpermarket, kreş ve spor salonu gibi tasarımlara da yer verdi" ifadelerini kullandı.

Sergi açılışına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcıları Gülferah Güral ve Berkay Çakır, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık, CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Murat Uysal, proje sahibi öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.