Tekirdağ’da Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından hasar tespiti yapılan sigortalı üreticilere 29 Milyon TL ödeme yapıldı.

TARSİM’in, yurt genelinde yıl sonuna kadar gerçekleştireceği bilgilendirme ve temsili hasar ödeme, çek verme toplantılarının 24’üncü durağı Tekirdağ oldu. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantı çerçevesinde, 2014 yılında Tekirdağ’daki doğal riskler sebebiyle, sigortalı bitkisel ürünlerinin ve hayvanlarının hasar görmesi sonucu ödemelerini almış üreticilerden 8 tanesine sembolik çekler sunuldu. Sistem hakkında bilgi verilerek doğal afetler sebebiyle her geçen gün biraz daha riskli hale gelen tarım sektöründe sigorta yaptırmanın önemine değinildi.

Toplantıya katılan Tekirdağ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Tekirdağ’ın tarımsal üretimde önemli bir payı olduğunu belirterek, "İlimiz çok önemli bir tarım potansiyeli olan bir şehirdir. Tarımda önemli bir paya sahip olduğumuz gibi bunun yanında büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısı olarak Trakya bölgesinde hatırı sayılır bir yerdeyiz. 164 bin büyükbaş 230 bin civarında da küçükbaş hayvan varlığımız mevcuttur. Tabi ki böyle büyük bir üretimi yaparken her türlü doğal afet ve riske karşı, üreticilerimizin ürünlerini sigorta yaptırmaları gerekmektedir. Bizler tarım teşkilatı olarak köylerimizde yaptığımız çiftçi toplantılarında sigorta yaptırmanın önemini sürekli üreticilerimize anlatmaktayız. Özellikle düzensiz yağışlar sonucu ilimizde sürekli dolu ve sel görülmekte bu noktada sigortalı ürün önem arz etmektedir. Bu nedenle tüm ilçelerimizde Tarım Sigortaları konusunda yayım programları yapılmaktadır ve yapılmaya devam edecektir" dedi.

TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ramazan Kadak’ın sunumu ve Tekirdağ Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu’nun konuşması sonrasında üreticilere temsili olarak hasar ödeme karşılığı çeklerin verilmesi ile toplantı son buldu.