Uzun zamandan beri tren seferlerinin bir an önce başlaması için TCDD Bölge Müdürlüğü ile görüşmeler yapan Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi Kaymakam Metin Kubilay, ikinci kez verilen sözde durulmadığını açıkladı.

TCDD 1. Bölge Müdürlüğü’nce yapılan açıklamalara göre Haziran 2014’te yeniden başlaması planlanan Halkalı-Çerkezköy tren seferleri, önce 25 Ekim tarihine, daha sonra ise 31 Ocak 2015 tarihine ertelendi. Halkalı-Çerkezköy tren seferlerinin, bir sanayi kenti olan Çerkezköy için hayati önem taşıdığının altını çizen İlçe Kaymakamı Metin Kubilay, "Hepimizin bildiği gibi İstanbul-Çerkezköy arası tren seferleri Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firmalar ve çalışanları ile vatandaşlarımız için çok önemlidir. Kaymakamlık olarak demir yolu hattındaki bakım onarım çalışmalarının hızlandırılması ve tren seferlerinin en kısa sürede başlatılması amacıyla elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.

Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu’nca 18 Eylül 2013, 20 Ocak 2014, 14 Nisan 2014, 8 Temmuz 2014 ve 15 Ekim 2014 tarihlerinde yapılan toplantılarda Çerkezköy Kaymakamı olarak tren seferleri konusunu sürekli gündeme getirdiğine vurgu yapan Kaymakam Kubilay, "Konuyu çok yakından takip ediyorum. Hatta bakım onarım çalışmalarının hızlandırılması ve tren seferlerinin en kısa sürede başlatılması amacıyla TCDD 1. Bölge Müdürlüğü ile görüşen tek kaymakam da benim. TCDD yetkilerine adeta bunalttık. Tüm bu girişimlerimiz sayesinde TCDD 1. Bölge Müdürlüğü, gerekli projelendirme ve ihale işlemlerinin ardından fiili çalışmalara başladı" ifadelerini kullandı.

Gelişmelerden vatandaşları da haberdar etmenin ilçe kaymakamı olarak görevi olduğunu söyleyen Kubilay, "Bildiğiniz gibi daha önce Haziran 2014’te başlaması planlanan tren seferleri, ‘Altyapı işi projelerinin yapılması, platform kesitindeki anlaşmazlık, sözleşme gereği 3 veya 4 şantiyelerinin kurulamaması ve heyelanlı bölgede uygulama projesinin henüz tamamlanmamış olması’ gerekçeleri ile 25 Ekim’e ertelenmişti. TCDD 1. Bölge Müdürü Metin Akbaş tarafından yollanan 3’üncü bilgilendirme notunda da seferlerin bu kez 31 Ocak 2015 tarihinde başlayacağı ifade edildi" dedi.

Tüm Çerkezköylülerin tren seferlerinin yeniden başlaması için elini taşın altına koyması gerektiğini ifade eden Kaymakam Kubilay, "Çerkezköy’de göreve başladığım tarihten bu yana tren seferlerinin yeniden başlaması yönünde TCDD yetkilileriyle bir dizi girişimlerde bulundum. Ayrıca her dört ayda bir yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında da devamlı konuyu gündeme getirdim. Çünkü tren seferleri Çerkezköy için çok önemli. Tren seferlerinin yeniden başlamasının ilçemize ekonomik anlamda da getirisi olacağı gibi trenle yolculuk yapacak olan da tren güzergahında bulunan yerlere daha kolay ulaşacaklar. Çerkezköy Kaymakamı olarak ben bu konuda üzerime düşeni yapmaya titizlikle özen gösteriyorum. İnşallah bana verilen bu son bilgi notunda belirtildiği gibi 31 Ocak 2015 tarihinde tren seferleri başlar" diye konuştu.