Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, sahil projesi için Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü akademisyenleri ve son sınıf öğrencileri ile bir araya geldi.

Süleymanpaşa Belediyesi Hizmet Binasında Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü akademisyenleri ve son sınıf öğrencileri ile bir araya gelen Başkan Ekrem Eşkinat öğrencilerin hazırladıkları proje hakkında bilgi aldı.

Güzel Sanatlar Tasarım Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı Korkut, son sınıf öğrencilerinin sahil projesi için ’Proje 3’ dersi kapsamında çalışmalar yaptığını ve Tekirdağ halkının beğenisine sunacağını belirterek, "Daha önce Süleymanpaşa Belediye Başkanımız ile yaptığımız görüşmede sahil projesi konusunda başkanımızın işbirliği talebi bizleri çok mutlu etti. Öğrencilerimizle birlikte detaylı olarak bilgi almak üzere bu toplantının gerçekleşmesini talep ettik. Geçtiğimiz dönem mezun olan öğrencilerimizin projelerinin yanı sıra bu yıl Peyzaj Mimarlığı Bölümü son sınıfta okuyan öğrencilerimize proje 3 dersi kapsamında Süleymanpaşa sahilinin projelendirmesini verdik. 45 öğrencimizin yapacağı ortak çalışmalarla kısa sürede projelerimizi ortaya koyacağız" dedi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise, Tekirdağ sahilini modern bir sahile dönüştürmek için çalıştıklarını söyleyerek, "Süleymanpaşa’nın sahilini bir an önce modern bir sahile dönüştürmek istiyoruz. Bu noktada şehrimizin üniversitesi Namık Kemal Üniversitesi ile işbirliği yapmak, bu şehirde yaşayan, bu sahilde dolaşan ve geleceğimiz olan siz gençlerin bilgilerinden yararlanmak istiyoruz. Daha önce mezun olan arkadaşlarınızın sergilenen projelerinin yanı sıra sizlerden de sahilimiz için yeni projeler üretmenizi bekliyorum. Sahil projesinde zaten ne kadarı ticari alan ne kadarı kapalı tüm detaylar yasalar kapsamında belli. Projelerinizi çizerken sizlerden tek isteğim yeşil alanı bol ve engelli dostu bir sahil hayal etmeniz. Geri kalan tüm noktalarda özgürsünüz" diye konuştu.