Tekirdağlı yazar Tayfun Şahin’in kurucusu olduğu Tayfun Şahin Kültür Sanat Evi tarafından ‘Trakya Kitap Okuyor’ projesi kapsamında yapılacak olan 1. Namık Kemal Kitap Festivali ile birbirinden ünlü 20 yazar Tekirdağ gelecek.

2 Ocak ile 11 Ocak tarihleri arasında Tekira AVM’de yapılacak olan festivalde her kesimden okurları olan 20 yazar söyleşiler düzenleyip kitaplarını imzalayacak. Projenin kurucusu yazar Tayfun Şahin yazarlarla Tekirdağlıları buluşturacaklarını belirterek, "Ülkenin hemen her ilini gerek imza gerek söyleşi kapsamında dolaştım. Büyükşehirlerin hepsinde mutlaka bir kitap festivali ya da kitap fuarı yapılıyor. Hatta bazılarında birden fazla yapılıyor. Benim şehrimde ne yazık yerel yöneticiler yıllardır buna duyarsız kaldı. Yöneticilik sadece kaldırım yaparak, asfalt dökerek olmuyor. Bu ilk kitap etkinliğimiz değil. Daha önceki yıllarda da yaptık ve çok iyi yazarlar getirdik. Namık Kemal Kitap Festivali tamamen ulusal ve bağımsız bir etkinlik olacak. Gelecek sene uluslararası yapmayı hedefliyoruz. Umarım bu şehrin yöneticileri ve iş adamları bu sefer gereken önemi gösterirler. Bu yıl yapılacak olan festival Tayfun Şahin Kültür Sanat Evi himayesinde Tekira AVM, Elifce Kitabevi ve Eskici Kitabevi desteği ile hayata geçiyor. Okumak kadar okutmak dahi çok önemlidir. ‘Trakya Kitap Okuyor’ projemizde yardımsever iş adamlarımızdan aldığımız maddi destekler ile okul, şehir cezaevi gibi kütüphanelere kitaplar götürüyoruz ve bağışı yapan firmanın hediyesidir diyerek ilk sayfasına bunun kaşesini vuruyoruz" dedi.

Namık Kemal Kitap Festivali’nin konukları arasında Nermin Bezmen, Sinan Meydan, Yılmaz Odabaşı, Kurtlar Vadisi dizisinde Akif karakterini üstlenen Ali Buhara Mete, çocuk yazarlarından Meltem Kanoğlu, Onur Şimşek, aşk romanlarının başarılı yazarı Fatih Murat Arsal ve Tekirdağlı genç yazar Pelin Atakan yer alıyor.