Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, mevsim şartlarına bağlı olarak yeşil dokunun daha sağlıklı gelişebilmesi için ağaçlara kış bakımı yapmaya başladı.

Hükümet Caddesi üzerindeki ağaçların budanmasıyla başlayan çalışmalar kapsamında Süleymanpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ağaçların yere sarkan, kuruyan ve tehlike arz eden dallarını temizledi. Mevsimine göre budama takvimini esas alarak vatandaşların da talepleri doğrultusunda budama çalışmalarını başlatan uzman ekipler, ağaçların dinlenme dönemi olarak adlandırılan kış aylarında yapılan budama çalışmalarının bitkilerin daha sağlıklı ve düzenli şekilde yeniden yeşerip filizlenmesini sağladığını bildirdi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı teknik ekipler tarafından yapılan çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü ifade eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Ağaçların gelişimini kuvvetlendirmek ve sağlıklı kalmalarını sağlamak amacıyla yapılan ağaç budama çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Ana caddeler ve tretuvarlar üzerinde yapılan mevsimsel budamanın yanı sıra, kuruyan ve tehlike arz eden ağaçların kuruyan dallarını keserek yaza hazırlanmalarını sağlıyoruz" dedi.