Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde Muharrem ayı ve Aşure Günü münasebetiyle, hayırsever vatandaşların katkılarıyla İlçe Müftülüğü organizasyonu dahilinde toplam 700 adet aşure dağıtıldı.

Gazi Ömer Bey Camii avlusunda düzenlenen aşure dağıtımına katılan ve bizzat kendi elleriyle ikram eden Malkara İlçe Müftüsü Ali Gülbağcı, vatandaşların aşure gününü kutladı. Muharrem ayının 10. günü olan ve insanlık tarihinde önemli bir yere sahip olan aşure gününün güzelliğini yaşamak ve yaşatmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Müftü Ali Gülbağcı, “Bizler için kıymetli olan bu müstesna günleri halkımızla beraber yaşamak istiyoruz. Böyle zamanlarda bizzat vatandaşlarımızla iç içe olmayı çok önemsiyoruz. Her dinin ve her milletin kutsal veya diğer zaman dilimlerinden farklı kabul ettiği kendine özgü belirli gün ya da ayları vardır. Mensubu olmakla şeref duyduğumuz Yüce Dinimiz İslâm dininde de bu tür gün, gece ve aylar vardır. İnsan için en değerli mefhumlardan birisi de zamandır. “Şehrullah” yani “Allah’ın Ayı” olarak nitelendirilen Muharrem ayı, ilahi bereket ve feyzin, rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır.

Cenab-ı Allah bizleri birlikten beraberlikten iyilikten güzellikten ayırmasın. Muharrem ayı herkese hayırlı olsun. İdrak edeceğimiz Aşure Günümüzün, memleketimiz ve bütün Müslümanlar için emniyet, huzur, fedakârlık ve kardeşliğimize vesile olmasını diliyor, tüm İslam âleminin Hicri yılbaşını ve dolayısıyla Muharrem aylarını ve Aşure günlerini en kalbi duygularımla tebrik ediyorum tebrik ediyorum” dedi.

Aşure ikramını kabul eden cami cemaati ve vatandaşlar, organizasyona katkıda bulunan hayırsever insanlara ve bu tür etkinlikleri düzenleyen ilçe müftülüğüne ikramlardan ötürü ‘Allah kabul etsin’ dediler.