Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB)’nce ’Büyükşehir Yasasının Kırsal Kesime Etkileri’ konulu panel düzenledi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen panele, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Recep Palabıyık, Tekirdağ Su Kanalizasyon İdaresi(TESKİ) Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve bürokratlar katıldı.

Toplantıda, Büyükşehir Yasası ile ilgili bilgi veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Bürokrasi engellerine takıldık ama birçok olumsuzluğa rağmen büyük mesafe katettik. Biz kadrolaşmaya değil, hizmet yapmaya geldik. Köylerde yaşayan arkadaşlarımız bir akşam köylü olarak yattılar sabah yattıklarında ise mahalleli oldular, bu büyük bir travmadır. Ancak ne olursa olsun biz kırsal kesime hizmeti daha fazla götürerek onların hayat standardını yükselteceğiz" dedi.

Oturum başkanlığını Prof. Dr. İ. Hakkı İnan’ın yaptığı panelde, Tevfik Kızgınkaya, Kanun Hükmünde Kararnameler ile Değişen Yönetim Yapısı, Prof. Dr. Bülent Gülçubuk da Büyükşehir Yasasının Kırsal Kesime Etkileri konularında konuştu.

Panel sonunda panelistlere Başkan Albayrak ve TESKİ Genel Müdürü Prof.Dr. Halim Orta tarafından plaket takdim edildi.