Tekirdağ Bisiklet Kulübü (TEBİS) üyesi 14 bisikletçi, Çanakkale Zaferinin 102. yılı kutlamaları heyecanını ortak olmak üzere Süleymanpaşa Belediyesi’nin katkıları ile Tekirdağ’dan Çanakkale’ye pedal çevirdi.

Sabah saatlerinde Tekirdağ Valiliği önünden hareket eden TEBİS üyeleri, akşam saat 20.00’de Ecabat’a ulaştı. Geceyi Ecabat’ta geçiren ekibe Tekirdağ’dan hareket eden ve TEBİS üyelerinin yer aldığı Süleymanpaşa Belediyesi otobüsü dahil oldu. Günün ilk ışıkları ile birlikte Çanakkale’ye ulaşan Tekirdağ Bisiklet Kulübü’nün 45 üyesi Gelibolu yarımadası ve Çanakkale’de şehitlikleri ziyaret ederek duygu dolu anlar yaşadılar.

Şehitlik ziyaretlerinin ardından Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından düzenlenen yaklaşık 4 bin bisikletçinin katıldığı Çanakkale Bisiklet Turu’na da katılan TBIS üyeleri, Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce bisikletçinin katıldığı turda Tekirdağ’ı temsil ettiler.

Tur sonrası Süleymanpaşa Belediyesi aracı ile Tekirdağ’a geri dönen Tekirdağ Bisiklet Kulübü adına açıklamalarda bulunan Tekirdağ Bisiklet Kulübü Başkanı Süreyya Karagözler, “Tekirdağ Bisiklet Kulübü olarak 45 arkadaşımıza şehitliklerimizi ziyaret etme fırsatı sunan Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Ekrem Eşkinat’a çok teşekkür ederiz. Bizler burada Çanakkale şehitlik ziyaretlerimizin yanı sıra Çanakkale Bisiklet Turu’na da katılarak birçok deneyim elde ettik. Bu deneyimlerimizi de yaz aylarında gerçekleştirilmesi planlanan 2. Rodostobike Bisiklet Şenliği’nde arkadaşlarımıza aktararak Süleymanpaşa Belediyesi ile daha iyi çalışmalar gerçekleştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.