Türk Hava Kurumu Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi Şube Başkanı Mustafa Zümbül, açtıkları kurslarla gençlere havacılığı sevdirdiklerini söyleyerek, "İstikbal göklerdedir" dedi.

Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanlığı’nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği ’Model Ata Uçak’ kursu bu yılda ilgi görüyor. Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, açtıkları kurslar ile havacılığın gelişmesine katkı sağladıkları gibi gençlere havacılığı sevdirdiklerini de belirtti.

Başkan Zümbül, "THK Çerkezköy Şube Başkanlığı olarak gelecek nesillerin havacılığımıza sahip çıkmaları yönünde havacılığımızın sevdirerek daha da gelişmesini sağlamak için açtığımız model uçak kursları gençlerimiz tarafından büyük ilgi görmesi bizleri son derece memnun ediyor" ifadelerini kaydetti.

Başkan Mustafa Zümbül, Model Ata Uçak kurslarının devam ettiğini, öğrencilerin Ata Uçak kursuna yoğun bir ilgi göstermesinden çok memnun olduklarını ve öğrencilerin motel uçak yapımı ile birlikte havacılığa olan ilgilerinin de arttığını söyledi. Başkan Mustafa Zümbül, "Model uçak deyip geçilmemeli. Kursa katılan öğrenciler uçak yapımı sırasında gösterdikleri titiz çalışma onların ileride bu konuda havacılığımıza ne denli önemli katkılar sağlayacağının bir göstergesi olduğunu ortaya koymaktadır. Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘İstikbal göklerdedir’ ilkesiyle hareket eden kurumumuz gençlerimizi havacılık konusunda eğitimler vermeyi ve model uçak yapmayı öğretmeyi sürdürecektir" diye konuştu.