Trakya Kalkınma Ajansı ve Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Tekirdağ Temsilciliği, 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı için İstanbul’a gelen Sudanlı iş adamlarını Tekirdağlı firma temsilcileri ile MÜSİAD Fuarı Tekirdağ Bölgesel İş Forumu’nda buluşturacak.

MÜSİAD Fuarı Tekirdağ Bölgesel İş Forumu için Sudanlı iş adamlarının Tekirdağ’da yapacakları ziyaretler ve firmalarla kuracakları bağlantılar hakkında bilgi vermek üzere Trakya Kalkınma Ajansı Merkez Hizmet Binası’nda Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, MÜSİAD Tekirdağ Başkanı Oktay Dede ve MÜSİAD temsilcilerinin katılımı ile basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, her iki yılda bir Türkiye’de yapılan Uluslararası İş Forumu için İstanbul CNR Expo Center’a yurt dışından gelecek iş adamlarından 40 Sudanlı iş adamının MÜSİAD Tekirdağ Bölgesel İş Forumu’na katılacağı ve iş adamlarının bölgesel forum kapsamında Çorlu’da fabrika ziyaretlerinde bulunacakları belirtildi.

Basın toplantısında MÜSİAD fuarının Tekirdağ için faydalı olacağını belirten MÜSİAD Tekirdağ Başkanı Oktay Dede, İstanbul’daki fuara Tekirdağ’ı temsilen 7 firmanın katılacağını, bunun yanı sıra Trakya Kalkınma Ajansı’nın organizatörlüğünde fuara katılan Sudanlı iş adamlarının Tekirdağ’da ağırlanarak bölgesel iş forumu gerçekleştirileceğini belirtti. MÜSİAD Tekirdağ Başkanı Oktay Dede, Tekirdağ forumunun ilk kez gerçekleştirileceğini belirterek, "MÜSİAD olarak CNR Expo Center’da düzenlenecek fuara katılan uluslararası firmalardan çevre bölgelere temas etmek isteyen temsilciler oldu. Sudanlı iş adamlarından oluşan 40 kişilik heyeti Tekirdağ’a getirme kararı aldık. TRAKYAKA’nın önderliğinde Sudanlı grubun Tekirdağ’da firmalarla temas kurmasını sağlayacağız. İlk etapta Sudan’a ülkemizden tekstil satışını öngörüyoruz. Sudan, yatırımcılar için iyi bir fırsat olabilir" dedi.

MÜSİAD Tekirdağ Başkanı Oktay Dede’nin konuşmasının ardından Sudanlı iş adamlarının programı hakkında bilgiler veren Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, iş adamlarının Tekirdağ’da bağlantı kurmasını sağlamayı amaçladıklarını belirterek, "TRAKYAKA olarak maddi ve manevi açıdan bölgemizin kalkınması için çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalardan biri de fuar için gelen ekiplerden Sudanlı grup için Tekirdağ’da Bölgesel İş Forumu gerçekleştireceğiz. 28 Kasım Cuma günü Sudanlı heyeti ağırlayarak Çorlu ilçemizde tercümanlarımız ile birlikte fabrika ziyaretleri ile Tekirdağ’da faaliyet gösteren iş adamları ve yatırımcılarla heyeti buluşturacağız. Sudanlı heyetin tekstil firmaları başta olmak üzere iş adamlarımıza bağlantı kurma fırsatı sağlayacağız. Bu sayede firmalarımızın Sudan’a satış yapmalarını ve ilerleyen zamanlarda orada temsilcilikler açmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Trakya Kalkınma Ajansı sadece maddi kaynak desteği değil, iş adamlarına bağlantı kurma fırsatı da tanımaktadır" ifadelerini kullandı.

Basın toplantısı MÜSİAD Tekirdağ Başkanı Okaty Dede ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’e yöneltilen soruların cevaplanması ile son buldu.