Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen Travelexpo Ankara 2017, ATO Congresium’da yapıldı. Türkiye‘den 42 ilin yanı sıra 7 ülkeden de katılımın olduğu ve 4 gün süren fuara Trakya Kalkınma Ajansı koordinasyonunda katılan Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli illeri bölgeye özgü değerleri sergileme imkanı buldu.

İran ve Kıbrıslı turizmcilerin onur konuğu, Diyarbakır’ın ise, kardeş şehir olarak temsil edildiği fuar, Başkent Ankara için büyük önem taşıyor. Fuarda Ankara ve çevresi başta olmak üzere, tüm Türkiye’nin turizm ürünlerinin tanıtım ve pazarlanmasının yapılıyor. Anadolu Turizm İşletmecileri Derneğinin ana sponsor olarak görev aldığı Travel Expo Ankara’da, sektör temsilcileri, on binlerce tüketiciyle aynı platformda buluşma imkanı buldu.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman tarafından açılışı gerçekleştirilen fuara Trakya Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri katıldı. Fuar açılışında hazır bulunan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya’nın turizmdeki hedeflerini gerçekleştirmek için Ankara pazarına da ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

Mahmut Şahin yaptığı açıklamada, "Bizim öncelikli hedef pazarımız İstanbul, sonrakiler ise Ankara, İzmir ve diğer büyükşehirlerimizdir. Travelexpo Fuarı ikinci kez katıldığımız bir fuardır. Bu yıl geçen yıla göre daha hareketli geçti. Burada bazı tur firmaları ile temas etme fırsatımız oldu. Onlara Kırklareli merkezli çalıştığımız Eko Turizm Projesi ve oluşturulan tur paketleri hakkında bilgiler verdik. Önümüzdeki ay da arkadaşlarımız bu tur paketlerinin tanıtımı konusunda Ankara ve İzmir’de turizm acentaları ile bir araya gelecekler. Burada Edirne standımızda Edirne’ye özgü Edirnekari sanatını, Mis Sabunu sanatını, kispetçiliği, ipek böceği kozası işlemesini ve talika yapımını anlattık. Tekirdağ’da ise Şarköy’ün zeytin ve zeytin yağını, Karacaklavuz dokumalarını, peynir helvasını, Kırklareli’de de Hardaliye, boza ve beyaz peynirimizi tanıttık. Trakya’da öne çıkan el sanatlarımızı ve bölgemize özgü tatlarımızı her platformda anlatmaya devam edeceğiz" dedi.

Toplam dört gün süren fuar süresince Trakya standında bulunan el sanatları ustaları ziyaretçilere dönük uygulamalar gerçekleştirdi ve misafirler Trakya’nın lezzetlerini tatma imkanı buldu.