TREDAŞ Çerkezköy İşletme Müdürü Alpay Karaer, 2015 yılında Çerkezköy’e 10 milyonluk yatırım yapacaklarını söyledi.

TREDAŞ Çerkezköy İşletme Müdürü Alpay Karaer, beraberinde TREDAŞ Çerkezköy İşletme Müdürlüğü Proje Tesis Baş Mühendisi Taylan Görücü ile birlikte Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a aydınlatma ve elektrik kesintileri konusunda bilgilendirmede bulundu.

Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda ’Aydınlatma’ konusunda yayımlanan yönetmelik hükümleri hakkında detaylı bir bilgilendirme yapan TREDAŞ Çerkezköy İşletme Müdürü Alpay Karaer, nüfuslarının artması nedeniyle Çerkezköy ve Kapaklı’da kullanılan enerjinin yetersiz kaldığını ve bununla birlikte yeni yatırımların hızla yapıldığını ancak yapılan yatırımların alınan göç karşısında yetersiz kaldığını ifade ederek, sorunun çözümü için yeni bir proje hazırladıklarını ve bu projeyi de ilgili bakanlığa sunduklarını belirtti.

"ÇERKEZKÖY’E 2014 YILINDA EDİRNE’YE YAPILAN YATIRIMIN İKİ KATI YAPILDI"

Karaer, hızla göç alan Çerkezköy’e 2014 yılında Edirne iline yapılan yatırımın iki katı yatırım yapıldığını belirterek, "Özellikle Çerkezköy Türkiye ortalamasının çok üstünde aldığı göç ile büyüyor. Bu büyüme ile birlikte de abone sayısında da devamlı artış meydana geliyor ve buna bağlı olarak da kullanılan güç artışı karşısında cevap veremiyor. Yeni yatırımlar yapılarak devreye sokulması gerekiyor. Bu konuda biz devamlı çalışmalar yapıyoruz ve yatırımlarımızı da sürdürüyoruz. Çerkezköy’ün 2014 yılında aldığı yatırım Edirne’nin iki katıdır" diye konuştu.

Organize Sanayi bölgesi hattından beslenen Kapaklı’nın Karaağaç Mahallesi’ni OSB’den ayırdıklarını ve yakında Kızılpınar ve Veliköy’ü de ayıran sıkıntının çözüleceğini dile getiren Karaer, TREDAŞ olarak bölgenin elektrik sıkıntılarını çözmek için gece gündüz çalışma yaptıklarını ve bu konuda önemli bir mesafe de kat ettiklerini söyledi. Karaer, 2015 yılı yatırımlarıyla birlikte Çerkezköy ilçe merkezi başta olmak üzere Kızılpınar ve Veliköy Mahalleleri’nde sıkıntının giderileceğine inandıklarını, bu konuda yoğun bir çalışma içinde olduklarını anlattı.

"ÇERKEZKÖY’E 2015 YILINDA 10 MİLYONLUK YATIRIM YAPILACAK"

TREDAŞ’ın 2015 yılı içinde Çerkezköy’e 10 milyon TL’lik bir yatırım yapacağını belirten Karaer, "Hızla göç alan Çerkezköy’de abone sayısı artmakta. Abone sayısıyla birlikte de kullanılan güç miktarının da arttırılması gerekiyor. Bu nedenle Çerkezköy’e 2015 yılında 10 milyonluk yatırım yapılmasını istedik. Şu an Çerkezköy’e inanılmaz yatırımlar yapılıyor. 2014 yılında yalnız 18 bin metre kablo Çerkezköy için almışız. Bu da büyük bir yatırımdır. Devamlı olarak hatlar yenileniyor. Trakya’da TREDAŞ İşletme Müdürlükleri içinde en çok yatırım yapılan yer Çerkezköy’dür. Önümüzdeki yıllarda nüfus artışları göz önüne alınarak yatırım yapmayı planlıyoruz. 2015 yılı yatırımı için sunduğumuz yatırımımıza henüz bir netlik kazanmadı ancak kısa süre içinde netlik kazanacak" ifadelerini kaydetti.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, en büyük sıkıntılarının Kızılpınar ve Veliköy mahallelerinde olduğunu belirterek, "Bu iki mahallemizde de sık sık elektrik kesintilerinin yaşanması vatandaşlarımızı çileden çıkarıyor. Belediye olarak öncelikle bu mahallelerimizin sıkıntılarının çözülmesini istiyoruz. Çünkü bu mahallelerimizde yaşamlarını sürdüren vatandaşlarımız çok mağdur. Bu mahallelerimizi bir an önce rahatlatacak çalışmalara öncelik verilsin. Yatırımlar öncelikle yapılmaz ise önümüzdeki yıl sıkıntı çok daha büyüyecek ve çözümü de zorlaşacak. Bu nedenle bugünden gerekenin yapılması gerektiğine inanıyorum" dedi.

Başkan Vahap Akay, Çerkezköy’ün dört bir yanından ilçe giriş ve çıkışlarında elektrik lambalarının olmaması nedeniyle karanlık olduğunu belirterek, "Çerkezköy’e gece nereden girerseniz girin karanlık. Hiç bir giriş ve çıkışında ışık yok. Gece şehre girdiğinizi hissettiren ışık göremiyorsunuz. Şehrin giriş ve çıkışları ışıl ışıl olmalı. Dışarıdan gelen biri şehre girdiğini hissetmeli. Bir sanayi kentinin giriş ve çıkışlarının karanlık olması Çerkezköy’e yakışmıyor. Bizim bu konuda yapabileceğimiz bir şeyler var ise dağıtım şirketinin bu konudaki çalışmalarını beklemeden biz yapalım diyoruz. Bu sorunumuzu da kısa zamanda çözümleyelim istiyoruz" diye konuştu.