Türkiye Kamu-Sen Tekirdağ İl Başkanı Muzaffer Doğan, memur maaşlarına yapılan zammı eleştirerek, "Toplu sözleşme sonunda kamu görevlilerinin hakkı olan enflasyon farkı ödemesi gasp edildi, yok sayıldı, memurlar kaderine terk edildi. Bunun adına sarı sendikacılık, memuriyet sendikacılığı denir. Bu sendikanın adı da Memnun-Sen olur" dedi.

Türkiye Kamu-Sen Tekirdağ Şubesi üyeleri Tuğlalı Parkta, memurlara maaşlarına yapılan zammı protesto etti. Zamma rağmen enflasyonun yüzde 9 buçuğa ulaştığını öne süren sendika üyeleri, soruna tepki göstermeyen sendikayı ise sarı sendika olarak nitelendirilerek adının memnun sendika olması gerektiğini savundu.

Grup adına basın açıklamasında bulunan Türkiye Kamu Sen Tekirdağ İl Başkanı Muzaffer Doğan, enflasyon artışına rağmen maaşların yetersizliğini ve Karaman’ın Ermenek ilçesinde yaşanan vahim maden kazasında yöneticilerin Soma’dan ders çıkarmadığının görüldüğünü söyledi.

Yaşanan olaylarda yöneticilerin ve iktidarın sorumlu olduğunu belirten Doğan, "Bugün Karaman’ın Ermenek ilçesinde vahim bir durumla karşı karşıyayız. Bizi yönetenler Soma’dan hiç ders almamışlar. Çünkü bir haftadır Ermenek’te yaşananlar ihmalkarlığın halkın çaresizliğinin eseridir. Öte yandan, aldığı tavizlerle iyiden iyiye azan terör örgütü, hain pusularına sokak ortası infazlarıyla devam etmektedir. Nitekim geçtiğimiz gün Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 3, Diyarbakır’da da bir yiğit evladımızı teröre ve açılıma kurban verdik. Memurlarımız 9 aydır, toplu sözleşme görüşmelerinde uğradığı ihanetin bedelini ödemektedir. Bilindiği gibi iktidar ve malum konfederasyon iş birliği ile memurlar 123 TL, emekliler ise 140 TL zamma mahkum edildiler. 2014 ve 2015 yılı maaş zamlarının belirlendiği toplu sözleşme görüşmelerinde sözde yetkili konfederasyon, memurları masada yüz üstü bıraktı. Kanuna göre 30 gün sürmesi gereken toplu sözleşme süreci 7 günde, iki toplantı sonunda anlaşmayla sonuçlandırıldı. Toplu sözleşme sonunda kamu görevlilerinin hakkı olan enflasyon farkı ödemesi gasp edildi, yok sayıldı, memurlar kaderine terk edildi. Bunun adına sarı sendikacılık, memuriyet sendikacılığı denir. Bu sendikanın adı da Memnun-Sen olur. PKK ile terör pazarlığı, Abdullah Öcalan ile ihanet pazarlığı, IŞİD ile rehine pazarlığı, PYD ile yardım pazarlığı yapanlar memurlara maaş pazarlığı yapmaktan kaçınmaktadır" dedi.

Basın açıklamasının ardından yaklaşık 30 kişilik grup olaysız bir şekilde dağıldı.