Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesi Ülkü Ocakları, anlamlı bir çalışmaya imza atarak, Uzunhacı Mahallesi’ndeki şehitlikte bakım ve tadilat yaptı.

Kapaklı Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Uzunhacı Mahallesi’nde bulunan, 2 Temmuz 1990 tarihinde Hakkari Çukurca’da şehit düşen Jandarma Er Kamil Ünal’ın Şehitliği’nde ve yanında bulunan şehit babasının kabristanında tadilat çalışması yaptı.

Ülkü ocakları üyeleriyle birlikte şehitlikte bakım ve tadilat çalışmaları yapan Kapaklı Ülkü Ocakları Başkanı İrfan Ayhan, "Bugün burada bulunmamızın sebebi şehidimizin bu vaziyeti haketmemesidir. Bizler millet olarak vatan ve bayrak uğrunda canımızı ve kanımızı verecek kudretteyiz. Fakat, son yıllarda yapılan sindirme ve yıpratma politikaları şehitlerimize olan saygımızı, bayrağımıza olan aşkımızı bitirmiş durumdadır. Burada bulunan şehitlikteki vaziyet bunu göstermektedir" dedi.

Bakım ve tadilat yaptıkları şehitlikle ilgili daha önce duyurularda bulunduklarını dile getiren Ayhan, "Bir aydır sosyal medyada şehitliğimizin hali paylaşılmış yetkililer göreve çağırılmıştır. Fakat, kimse görmemiş umursamamıştır. Bizler makam ve mevki olmadan da bir şeyler yapılabileceğini göstermek üzere, kimsenin olmadığı yerde Ülkücü Hareket’in olduğunu göstermek üzere bugün burada şehidimizin bayrağını değiştirdik, bayrak direğini sağlamlaştırdık, şehidimizin ve babasının kabrinde onarım ve temizlik çalışmaları yaptık. Ve bugün bu kabristanlıkta kimsenin bilmediği Kıbrıs şehidimizin ve Çanakkale gazimizin yattığını öğrendik. İnşallah en kısa zamanda onlar için de gereken çalışma yapılacaktır" diye konuştu.

Bakım çalışmalarının ardından şehitlere kabirleri başında Yasin-i Şerif okuyan ülkücüler, daha sonra şehit ailelerini ziyaret etti.