Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanlığına atanan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler’in ardından Yeni İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Ersan Ulusan göreve başladı.

Görevine başlayan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, yaptığı açıklamada, “Yurdumuzun en güzel şehirlerinden biri olan, Trakya’nın incisi, mavi gözlü şehir Tekirdağ’la yeni bir heyecan ve yeni bir görevle ikinci kez buluşmanın mutluluğunu yaşamaktayım. Bu zor ve onurlu görevi, emaneti, tüm eğitim neferlerimiz ve çalışma arkadaşlarımızla elimizden geldiği, gücümüz yettiği ölçüde daha da ileriye taşımanın gayreti içerisinde olacağız. Eşsiz doğal güzellikleri ve kadim kültürünün yanı sıra “hayatın başladığı yerde öğrenme de başlar” düsturu ile mesai mefhumunu gözetmeksizin tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşları ve basınımızın da destekleri ile Tekirdağ’ın eğitimdeki başarılarına yeni başarılar eklemek için işbirliği içerisinde çalışacağız” dedi.

Yeni görevindeki hedefiyle ilgili de açıklama yapan Ulusan, “Bakanlık politikalarımızın doğrultusunda, okul öncesi okullaşmada en üst seviyelere ulaşmak ve beraberinde tüm kademelerde eğitimdeki niteliğimizi her geçen gün arttırmak olacaktır. Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin, soran, sorgulayan, üreten, analitik düşünebilen, milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olmaları yönünde eğitim stratejilerimizi belirleyeceğiz. Bir süre birlikte çalışma imkanı da bulduğum ve emaneti, görevi, nöbeti devir aldığım Milli Eğitim Eski Müdürümüz Sayın Halis İşler nezdinde Tekirdağımızın eğitim hayatına katkıda bulunmuş tüm eğitim neferlerimize teşekkürlerimizi arz ediyor, bu duygu ve düşüncelerle ilimizdeki tüm idareci, öğretmen ve çalışanlarımıza, öğrencilerimize, velilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.