Her hafta biraçılış gerçekleştirerek yeni tesislerini vatandaşlarımızın hizmetine sunanKaraman Belediyesi, 8 Haziran Cuma günü de Deneme ve Bilim Merkezi’ni hizmete açtı.

Eski Belediye binasının üçüncü katında hizmete giren BilimMerkezinin açılış törenine; Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu, İl Milli EğitimMüdürü Bekir Aksoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta, Ak Parti İl BaşkanıKerim Dereli, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer, Belediye MeclisÜyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 
Merkezinaçılışında konuşan Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu; Araştıran ve deneyereköğrenen gençlerin yetişmesine katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Karaman Belediyesi Deneme ve Bilim Merkezi’nin gençlerinufkunu açacağına inandığını belirten Başkan Uğurlu: “Bazı ülkeler teknoloji vebilime verdikleri önemle bugün Dünya ekonomisinin en büyük devletleri arasındayer alıyor. Demek ki bilim bir güçtür, kuvvettir. Burada açtığımız merkezçocuklarımızın, gençlerimizin ufkunu açacak. Birçok okulda olmayan ve daha öncegörmedikleri aletleri, uygulamadıkları deneyleri bu merkezde dokunarak,hissederek yararlanma şansları olacak. Fizik, kimya ve biyoloji dallarındaöğrenme ve deneme istasyonlarının, kütüphanenin, internet erişiminin ve sunumsalonunun bulunduğu merkezde öğrenciler; araştırma ve deney yaparken görevliöğretmenlerden de bilgi alabilecek. Öte yandan her hafta bir açılış programımızda hızla ve heyecanla devam edecek” dedi.

Deneme ve BilimMerkezinin açılışının ardından odaları tek tek gezen ziyaretçiler; merkezi çokbeğendiklerini ifade ederek, görevli öğretmenlerden alet ve gereçler hakkındabilgi aldı.