AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, Tokat-Niksar karayolu arasında kamulaştırmalarda ciddi sorunlar olduğunu söyledi.

Tokat’ta temaslarını sürdüren Milletvekili Yusuf Beyazıt, beraberinde Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Bay ve partililerle birlikte Tokat Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan AK Parti Tokat Milletvekili ve Milli Savunma Komisyon Başkanı Beyazıt, Türkiye’nin savunma sanayisini güçlendirdiğine dikkat çekerek, “Türkiye eski Türkiye değil faklı bir ülke. Bunun Almanya’da, Hollanda’da, Avrupa’sı da farkında. Avusturya bize silah ambargosu konduğunda oradan ne aldığımızı sordum “Glcok tabanca alıyormuşuz” Şuanda bizim ürettiğimiz tabancalar dünyanın en ileri tabancaları. Artık o hale geldik mecburen adamlar bizden şimdi tabanca almak durumunda kalacaklar. Olay tamamıyla bundan ibaret. Onlar Afrikayı sömürüyorlardı biz Afrika’ya yardım noktasında ulaşıyoruz” dedi.

Beyazıt, havalimanı projesi ve yol çalışmalarında yaşanan kamulaştırma sorunlarına dikkat çekerek,”Yol veya havalimanı yapılacak olan yerde arazisi olanlara değerinin üzerinde para istiyor. Tokat-Niksar karayolu arasında kamulaştırmalarda ciddi sorunlar şuanda hala var. Dönekse mevkinde proje değişikliği oldu, viyadük yapılmanın daha olduğu kanaati getirildi. Bu proje değişikliğinden dolayı biraz aksama oldu. Kamulaştırmalarda vatandaşlar yardımcı olursa bu işler hızlanacaktır. Akdeniz’i Karadeniz’e bağlayan standartta bir yol yapılıyor” diye konuştu.