Tokat’ın Zile ilçesi M tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda yapılan belge dağıtım töreninde moral günü programı düzenlendi.

Cezaevi konferans salonunda düzenlenen programa Zile Kaymakamı vekili ve Turhal Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu, Zile Belediye Başkanı Lütfü Vidinel, Zile Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hüseyin Direk, Zile Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Turhal Cumhuriyet Başsavcısı Necati Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Doğrucan ile davetliler katıldı. Zile M Tipi Cezaevi Kurum Müdürü Ahmet Sekitaş, ceza infaz kurumunda, hükümlülerin topluma kazandırılmaları, sorumluluk duygusuna sahip bir birey olarak hayatlarını devam ettirilebilmeleri amacıyla, eğitim çalışmalarına özel önem verdiklerini söyledi.

Sekitaş, 1. ve 2. kademe okuma yazma kurslarına 47 hükümlü tutuklu katıldığını, 13’ünün belge almaya hak kazandığını ifade ederek, “Açık Öğretim Ortaokulu sınavlarına 77. hükümlü tutuklu katılmış 30 kişi mezun olarak diploma almıştır. Açık Öğretim Lisesi sınavlarına 164 kişi katılmış olup 19 kişi mezun olmuştur. 2014 YGS sınavına 27 hükümlü tutuklu girmiş olup 7 kişi AÖF’ne kayıt yaptırmış halen kurumda AÖF’de okuyan 11 hükümlü öğrenci bulunmaktadır. Yine 2014 lisans KPSS sınavına 1, Ortaöğretim/ön lisans KPSS sınavına 6 kişi müracaat etmiş ve sınava girmiştir. Meslek kurslarında ise 3 dönem bilgisayar, 4 dönem Süt sığırcılığı, 2 dönem Arapça ve Kuran okuma, 4 dönem emlak danışmanlığı, 3 dönem tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği kursları açılmış olup bu kurslara 401 hükümlü ve tutuklu katılmış olup 234 hükümlü ve tutuklu kursları tamamlayarak belge almıştır” diye konuştu

Belge dağıtım töreninden sonra hükümlü ve tutukluların cezaevi müdürlüğü ile birlikte düzenlediği illüzyon gösterisi, spor, müzik eğlence ve tiyatro gösterimi programa katılanlar tarafından beğeniyle izlendi.