Dünya Engelliler Günü dolayısıyla İstanbul Pendik Tokatlılar Derneği tarafından 21 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye hediye edildi.

Tokat’ın Turhal ilçesinde Engelsiz Yaşam Sosyal Tesisi’nde düzenlenen etkinlikte Pendik Tokatlılar Derneği tarafından bağışlanan 3 adet akülü, 1 adet özel manuel ve 17 adet manuel tekerlekli sandalye olmak üzere toplam 21 adet tekerlekli sandalye engelli vatandaşlara teslim edildi. Törene Tokat Valisi Cevdet Can başta olmak üzere Turhal Kaymakamı Fatih Kadiroğlu, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, İlçe Garnizon Komutanı Yücel Orhan, Eski Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Pendik Tokatlılar Derneği Başkanı Feyzi Zeybek, Turhal Engelsiz ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Mustafa Gençler ile davetliler katıldı.

Törende konuşma yapan Vali Can, engelliler için “Onlar, yeryüzünün melekleridir” ifadesini kullanarak, “Biz engelli kardeşlerimize Ümmi Mektum’dan bu tarafa yeryüzünün melekleri diyoruz. Onlar yeryüzünün melekleridir. Anneleri babaları yakınları bu yeryüzünün en cefakar ve vefakar insanlarıdır. Aslında bugün biz onların bir kere daha yeryüzüne nasıl bir sevgi ve merhamet ektiklerine hep beraber şahit oluyoruz. Değerli kardeşlerim sizlere hangi hizmet yapılsa, o hizmete bir hizmet daha eklense sizlerin fedakarlığının gayretinin ve cefakarlığının üstüne çıkılması mümkün değil. Özellikle bugün bu törene sebep olan ve bu tesisin kurulmasına sebep olan bir önceki Belediye Başkanı Ali Gözen beye ve aynı zamanda devletin sürekliliğini, devamını gösteren yeni Belediye Başkanımız Yılmaz Bekler beye teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Yine İstanbul’a gitmelerine rağmen yurdunu yuvasını unutmayan memleketine hizmet için sevdalı olan kardeşlerimizin bir araya gelmesi ile başardıkları bu yardımseverlik duygusunu şükranla anıyor kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Can ve protokol tarafından tekerlekli sandalyeler engelli vatandaşlara teslim edildi. Daha sonra ise Turhal Belediyesi tarafından yaptırılıp Turhal Engelsiz ve Sağlıklı Yaşam Derneği’ne tahsis edilen Engelsiz Yaşam Sosyal Tesisi’nin açılış kurdelesi kesildi.