Tokat Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından il genelinde 75 kadın çiftçinin yararlanacağı girişimcilik kursu başlatıldı.

Tokat Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İŞKUR ve KOSGEB desteğiyle başlattığı kadın çiftçilere yönelik girişimcilik kursu açtı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca yürütülen "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi" doğrultusunda başlatılan kursla girişimci ruha sahip 75 kadın çiftçinin devlet destek ve hibelerinden yararlandırılması hedefleniyor.

Tokat Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Şahin, kurslardaki esas amaçlarının üretici ve girişimci ruha sahip kadınları bilgilendirmek, uygulanabilecek projelerin hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırarak tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmak olduğunu söyledi. Şahin, İŞKUR/KOSGEB işbirliği ile istihdama yönelik 4 günlük sertifikalı girişimcilik eğitimi, 1 gün ise genç çiftçi proje başvuruları hakkında bilgi verileceğini ifade ederek, "Süre her iki eğitim için toplamda 5 gün olacak. Söz konusu eğitim, merkezde 50; Turhal ilçemizde 25 kadın çiftçiye verilecek. Toplamda 75 kadın çiftçi eğitime katılacak" dedi.

Şahin, açıklamasında eğitimler sonunda kadın çiftçilerimizle birlikte tarımsal konularda projeler hazırlanacağını ve hazırlanan bu projelerin, geniş katılımlı gerçekleştirilecek olan

proje pazarında sergileneceğini de belirterek; "Oluşturulacak bağımsız jüri ile bu projelerin derecelendirmesini ve ödüllendirmesini de sağlayacağız. Jüri tarafından belirlenen ve ilk üçe giren projeler proje pazarında açıklanacak. Birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncü projeye ise bin TL para ödülü verilecek. Dereceye giren bu üç projeyi Tokat’ı temsilen, Bakanlığımız himayesinde düzenlenen yarışmaya göndereceğiz. 16 ilin yarışacağı bu Proje Yarışmasında desteklenmeye uygun görülecek projeler ise 20 bin ila 40 bin TL hibe ile desteklenerek hayata geçirilecek." dedi.