Tokat’ta Ali Paşa Mahallesini, Cemalettin Mahallesine bağlayan ve 102 basamaklı olmasına rağmen halk arasında Kırkbadallar olarak bilinen merdivenlerin yenileme çalışması tamamlandı.

Tokat Belediyesi tarafından 8 ay önce ihaleye çıkarılan Kırkbadallar’ın yenileme çalışması tamamlandı. Tamamlanan çalışmayı yerinde inceleyen Başkan Eroğlu, aslında 102 basamak olmasına rağmen halk arasında Kırkbadallar olarak anılan merdivenlerin yapılacak ikinci çalışma ile 400 basamağa çıkarılacağını müjdeledi. Hac Dağı’na kadar uzatılması planlanan merdivenlerin eskiye göre çok daha estetik olacağını dile getiren Başkan Eroğlu: "Kırkbadallarımızı yeniden rehabilite ederek her anlamda güzel bir görünüme kavuşturacağımızı söylemiştik. Yaklaşık 7-8 ay önce ihalesini yapmış ve çalışmalar başlamıştı. Şuan itibariyle Kırkbadallarımız bitmiş durumda. Pergolaları, ışıklandırmaları ve zeminiyle her anlamda bitmiş durumda. Sadece yeşillendirilmesi ve çiçeklerle süslenmesi kaldı. Sağlı sollu bulunan evlerimizin de boya ve cephe giydirmeleri ile her anlamda güzel bir alan olmuş olacak. İnanıyorum ki; yaptığımız çalışmalarla tarihten gelen o sembol olma özelliğini ve hüviyetini bundan sonra çok daha güzel bir şekilde devam ettirecek" dedi.

Bölgedeki basamak sayısının da arttıracaklarını müjdeleyen Eroğlu: "Projemizin bir de ikinci etabı var. Şuanda bitirdiğimiz alandan Hac Dağına kadar olan kısımda da basamaklarımızı devam ettireceğiz. O bölgelerdeki kamulaştırma problemlerini çözdüğümüzde ikinci etabında çalışmalarına başlayacağız. İkinci etapla birlikte Kırkbadallar 400 basamak olarak Tokatlının hizmetinde olacaktır. Tokatlı hemşehrilerimize hayırlı olsun" dedi.