Tokat’ın Turhal ilçesine bağlı köylerde olası bir yangına karşı ilk etapta müdahale edilebilmesi için 10 adet tazyikli su tankeri alındı.

Turhal Kaymakamı Dr. Ahmet Süheyl Üçer, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İlçe Özel İdaresi tarafından Turhal ilçesine bağlı köylerde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Yapımı tamamlanmak üzere olan Hasanlı Köyü Köprüsü inşaatında incelemelerde bulunan Kaymakam Üçer, Hasanlı Köyü yolunun dağlık ve engebeli bir arazide olduğuna dikkat çekerek, "Köyümüze ulaşımı daha rahat sağlamak ve kolaylaştırmak için yapımına başladığımız köprü inşaatımız hızla devam ediyor. Bununla birlikte Yazıtepe Köyü grup yolumuzda sıcak asfalt yapımı için sürdürdüğümüz çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 10 adet tazyikli su tankeri yaptırıldığını belirten Üçer, "Amacımız yüksek kesimde ulaşımı uzun süren ve büyük olan köylerimizi ortak nokta seçerek aynı civardaki köylerimizin de bir yangın anında ortak kullanabileceği bu su tankerlerimizi köylerimize teslim edeceğiz. Yine Spor Toto Teşkilatı tarafından finanse edilmek üzere bazı okullarımızın bahçe betonlaması ve spor sahası yapımını gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda İlçemiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi spor salonunun bakım ve onarımı ile taban parkesini yaptık. Kısacası Kaymakamlık olarak ilçemize ve köylerimize yatırımlarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.