Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, bu seneden itibaren Muharrem aylarında da hem sahur topunu hem de iftar topunu atacaklarını ifade ederek, “Ramazan’da uygulama nasıl olacaksa, Muharrem’de de aynı olacak” dedi.

Tokat’ın Turhal ilçesinde Muharrem ayı dolayısı ile Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, Meydan Mahallesi Cemevi’nde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Turhal Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu ve Belediye Meclis Üyesi Nihat Uçar’ın da katıldığı iftar yemeğinde Başkan Bekler, bir konuşma yaptı. Aşevi’nden Cemevlerine 12 gün boyunca iftar yemeği verileceğini ifade eden Başkan Bekler, “Belediye olarak Ramazan ayında Milli Egemenlik Parkı’nda Ramazan yemekleri vermiştik. O zaman sizlere bir söz vermiştim. Demiştim ki ’Allah nasip ederse Muharrem ayında da on iki gün boyunca bu şehirde iftar yemekleri vereceğiz’. Geçen hafta muhtarlarımız ve dedelerimiz ile toplantı yaptık. Toplantının sonunda şöyle bir sonuç çıktı. Dediler ki; ’Başkanım havalar soğudu, yağmurlar başladı. Akşam iftar yemeklerini Milli Egemenlik Parkı’nda verirsek yağmura kalırız. En güzeli siz bizim cemevlerimizin yemeğini verin’. Sizler talep edildiği müddetçe Belediyemiz Aşevi’nden 12 gün boyunca Cem evlerimizin yemeğini alabilirsiniz” dedi.

“MUHARREM AYINDA SAHUR VE İFTAR TOPU"

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Bekler, “Ramazan’da bildiğiniz gibi hem sahur topu hem de iftar topu atılıyor. Bu gelenek sadece Turhal’da değil Türkiye genelin de bütün şehirlerde Ramazan ayında top atılır. Biz bu seneden itibaren Muharrem aylarında da hem sahur topunu, hem de iftar topunu atacağız. Ramazan’da uygulama nasıl olacaksa, Muharrem’de de aynı olacak. Bir uygulama daha var 10 Muharrem’de aşureler dağıtılır. Ancak Turhal’da o gün bütün caddelere aşure dağıtım noktaları koyduracağız. En az 6 bin kişilik aşure yatırıp dağıttıracağız. Muharrem’in 10. günü siz oruçlu olduğunuz için biz 13. gün yani orucun bittiği gün dağıttıracağız. Hep birlikte aşurelerimizi de yiyeceğiz. Allah gönüllerimizi bir etsin” diye konuştu.