Tokat’ın Niksar ilçesinde trafik polisleri, yük ve yolcu taşıyan ticari araçlara yönelik kış lastiği denetimi yaptı.

Niksar İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, ilçe genelinde kış lastiği takması zorunlu olan araçlarla ilgili olarak denetimlerini başlattı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmeliğe göre, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her yıl 1 Aralık - 1 Nisan’da zorunlu olarak 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde, yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağlayan kış lastiği kullanacak. Hava şartlarına bağlı olarak söz konusu süre bakanlık tarafından 1 ay uzatılabilecek. Standartlara uygun kış lastiği bulunmayan araçların ruhsat sahibine 519 lira para cezası uygulanacak.

Niksar İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, yollarda denetimlerini başlattı. Tokat Caddesi Danişmend Gazi Bulvarı üzerinde uygulama yapan trafik polisleri, kış lastiği kontrolü yaptı. Uygulama çerçevesinde, minibüs, otobüs ve ticari araçları durdurularak lastiklerinin diş derinliğine bakıldı.

Vatandaşın can ve mal güvenliğinin korunması, huzur ve güven içerisinde seyahat edebilmesi amacıyla yol kullanıcılarının trafik güvenliğine yönelik duyarlılıklarının artırılması noktasında emniyetin denetimlerinin süreceği bildirilirken sürücüler de uygulamanın özellikle can güvenliği açısından çok büyük önem arz ettiğini kaydettiler.