Tokat’ta kirasını ödeyemediği için evden çıkarılan ve barakada yaşamaya başlayan aileye Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun talimatları ile yardım eli uzandı.

Topçam Mahallesi Mülkevleri’nde ikamet eden Sebahatin (50) ve Fadime Bekdemir (38) çifti, yaklaşık 2 yıldır kirada kaldıkları evin son bir yıldır kirasını ödeyemediği için evden çıkarılırken, kendi yaptıkları barakada yaşam mücadelesi vermeye başlamıştı. Ailenin durumunun basında yer almasının ardından yardım gecikmedi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun talimatları ile Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Kelemci ve Sosyal Yardım İşleri ekipleri aileyi ziyaret etti. Başkan Yardımcısı Kelemci, aileyi kalacakları uygun bir ev ayarlayana kadar bir otele yerleştireceklerini belirterek, “Başkanımızın talimatı doğrultusunda hemen ailemizi ziyaret edip, sorunlarını detaylı bir şekilde gördük ve dinledik. Aileye yaşayabilecekleri uygun bir ev ayarlayana kadar otelde misafir edeceğiz. İnşallah en kısa sürede kalabilecekleri uygun bir yer de ayarlayıp mağduriyetlerini gidererek ve diğer tüm yardımları yapacağız” diye konuştu.