Tokat Belediyesi tarafından 14 bin kişilik aşure ikramı yapıldı.

Hüdayi Sayıbaş Yer altı Çarşısı üzerinde düzenlenen Aşure ikramı programı Vali Cevdet Can, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haci İlbaş ve Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ile çok sayıda davetlinin katılımı ile yapıldı. Programda konuşma yapan İl Müftüsü Ahmet Erdem, Muharrem ayında birçok güzellikler saklı olduğunu ifade ederek, "Özellikle Peygamber efendimizin Mekke’den Medine’ye hicret etmesi ile başlayan bir takvimin başlangıcıdır. Yine özellikle Muharrem ayının 10. günü Aşure Günü, Hz. Adem’in duasının kabul olduğu, Hz. Yusuf’un kuyudan kurtulduğu, Yunus aleyhisselamın balığın karnından çıktığı, Musa aleyhisselamın Firavun’un zulmünden kurtulduğu bir gündür. Bu ayda böylece birçok güzellikler içinde bulunmaktadır. Ama birde acımız vardır. Bu da nedir Kerbela hadisesi. Yine bugünde yaşanmıştır. Buna hepimiz üzülüyoruz. Çünkü Kerbela da şehit edilen Hz. Peygamber’in sevgili torunu, hepimizin sevdiği ve evlatlarımıza ismini verdiğimiz Hz. Hüseyin’dir. Bu hadiseler bizi bir birimizden koparmayacak ayırmayacak, bilakis bizim birliğimize, dirliğimize güç ve kuvvet kazanmamıza vesile olması gerekiyor” dedi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise bu topraklarda yüzyıllar öncesinde olduğu gibi dostluk ve kardeşliğin hakim olacağını ifade ederek, “Muharrem ayı bazı acıları da içerisinde barından bir ay. Kerbela olayının yaşandığı Hz. Hüseyin ve evlatlarının, ehlibeytin şehit edildiği bir ay. Hepimiz hüzünlüyüz, Kerbela olayından dolayı yüzyıllardır bu anlamlı günü yad ediyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından vatandaşlara aşure ikram edildi. Tokat Belediyesi Aşevi’nde 8 bin, Yeraltı Çarşısı üzerinde ise 6 bin kişiye aşure ikramı yapıldığı bildirildi.

Tokat’ta Muharrem ayı dolayısı ile ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı tarafından da vatandaşlara aşure ikram edildi.