Tokat Belediyesi, şehrin tüm mahallelerine kurulacak olan “Kedi Evleri” ile sokak kedilerini koruma altına aldı.

Tokat’ta yalıtımı yapılmış ahşap kedi evleri sayesinde kedilerin hem soğuktan ve yağıştan korunacağını, hem de sürekli bırakılacak mamalar ile yiyecek ihtiyaçlarının karşılanmış olacağı bildirildi. Tanıtımı Yeşilırmak Adnan Menderes Parkı’nda yapılan kedi evleri projesiyle ilgili olarak Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, barınaktaki iyileştirmelerin ardından 11 adet kedi evi yaparak, kedilerin içerisinde rahatlıkla yaşayabilecekleri bir hale getirdiklerini söyledi. Kısa bir zaman içerisinde 42 mahallenin her birine en az bir tane kedi evi daha yapmayı düşündüklerini ifade eden Başkan Eroğlu, "Onların sağlıklı emniyetli ve huzurla yaşama hakları var. Bizler yerel yönetimler olarak hem onların sağlıklı yaşamaları anlamında hem de çevreye daha duyarlı olma anlamında insanlarımızın da bu konuda teşvik etmek için gayret gösteriyoruz. Bu iş için Tokatımızda çok fazla gönüllü insanlar var, ben kendilerini tebrik ediyorum. Bizim hiç aklımıza gelmeyen hususları ya da varsa eksikliklerimizi belirttiler, inşallah bu eksikliklerimizi tamamlayıp belediye olarak hayvan haklarını koruyan, hayvanları kucaklayan, şehrinde en iyi hayvanları ağırlayan bir belediye olmak için kendimize bir hedef koyduk, bunun sözünü de buradan bir kez daha verelim” dedi.

Sokak hayvanlarının sağlıklı ve güvenli bir ortamda yaşam sürmeleri için çalışmalarının devam edeceğini vurgulayan Başkan Eroğlu, “Hayvan barınağımızı son birkaç ay içerisinde düzgün hale getirdik. Koymuş olduğumuz kurallarla ve bir takım eksiklikleri giderip insanların gıpta ettiği, insanların yaşadığı gibi konforlu sıcak huzurlu bir hayvan barınağını da bizler şehrimize kazandırmış olacağız" diye konuştu.

HAYTAP Türkiye Örgütlenme Sorumlusu Timur Ugan ise örnek olabilecek bir adım atan Başkan Eroğlu’na teşekkür ederek, "Tokat barınağı ile ilgili sıkıntılar çözüldü. Hayvanlar için yağmur ve soğuktan koruyan bahçeye gölgelikler yapılmış ve diğer ufak tefek eksikliklerde giderilecektir. Gönüllü arkadaşlarımız rahatça bakım evlerine girip çıkabiliyorlar. Bir de kısırlaştırmaların devamını rica ediyoruz. Kısırlaştırılan hayvanlarla insanlarımızın çocuklarımızın daha sağlıklı biçimde kaynaşması sağlanacaktır. Yaptığımız hizmet hem halk sağlığına hizmettir, hem de hayvanlarımızın mutluluğuna hizmettir. Ben gönülden teşekkür ediyorum. Bütün iç Anadolu’da başkanlarımız önemli atılımlar içindeler" şeklinde konuştu.

HAYTAP Tokat Temsilcisi Gizem Kaya ve Cumhuriyet Üniversitesi Hayvan Hakları Savunucusu Gamze Toptaş da, Başkan Eroğlu’na sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarından ötürü teşekkür ettiler.