Tokat’ın “Herkesin Bir Yetimi Var” projesinde 81 vilayette 7. sırada yer aldığı bildirildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından başlatılan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim Bir-Sen tarafından desteklenen “Herkesin Bir Yetimi Var” projesi tanıtım toplantısı 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda yapıldı.

İHH Yetimhaneler Koordinatörü Reşat Başer’in konuşmasından sonra duygulandığını belirten Vali Cevdet Can, "Herkesin Bir Yetimi Var” projesinde Tokat’ın 81 vilayette 7. olarak güzel bir yer edindiğini kaydetti. Vali Can, kentin birçok proje ve uygulamalar bakımından üst sıralarda olduğunu belirterek, “Bu şehirde büyük bir bereket, büyük bir mübareklik var. Bu bereketi gelin bütün dünyaya yayalım. Bunun için gayret gösterelim. Lafını değil, işini yapalım. Bu çerçevede İHH artık laf değil, iş üretiyor. Hangi alanda faaliyet gösterirseniz gösterin artık iş yapın. İş yaptığınızı herkese gösterin. Toplumun liderlerinin örnek olması bakımından açıklamakta fayda vardır. Bende 6 yetimle başlıyorum. Ailemde 6 kişi var. Her birine birer tane olacak şekilde düşündüm. Buradan yola çıkarsak bu sadakayı, bu tebessümü eğer biz yaygınlaştırabilirsek, bilin ki bu ülkenin geleceği parlak olacaktır” dedi.

İHH Yetimhaneler Koordinatörü Reşat Başer, her gün 10 bine yakın çocuğun ailesini kaybettiğini ifade etti. Başer, “Bu kanayan yarada bizim de sorumluluğumuz var. Amacımız tek bir yetim kalmayacak şekilde bir çalışma yapmak. Misyoner kuruluşlar bugün 200 milyon yetime bakıyor. Yeryüzünde adaleti tesis eden atalarımızın nezdinde biz ne kadar çalışıyoruz?” diye konuştu.

Projeyi tanıtan Tokat İl Koordinatörü Abdurrahman İlhan ise projenin ilk yılında 220 yetime sponsor olunarak bu sayı ile Tokat’ın Türkiye’de 7. Sırada yer aldığını kaydetti. Toplantıda projeye destek veren Arif Nihat Asya İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencileri duygu ve düşüncelerini dile getirerek, yaptıkları çalışmaları anlattı. Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğretim üyesi Yard. Doç. Zafer Kiraz, “Engellilerle İletişim” konulu sunum yaptı.