Tokat’ın bin 26 organ bağışı ile Türkiye genelinde 17. sırada yer aldığı bildirildi.

Tokat Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşların organ bağışı hakkında bilgilendirilmesi amacıyla stant açıldı. Tokat Kamu Hastaneleri Birliği ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü Birimi tarafından bilgilendirme yapıldı. Tokat Vali Yardımcısı Bilgihan Bayar, vatandaşların farkındalığını arttırmak ve organ nakli bekleyen hastalara yardımcı olmak amacında olduklarını belirterek, "Vatandaşlarımızı bilinçlendirerek bu sayısı artırma yoluna gitmeyi arzu ediyoruz. Biz Tokat olarak bu yönde çalışmaları yapmaya çalışacağız. Her bir organ bir insan tıp artık gelişti" dedi.

Tokat Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Mehmet Erşan ise dünyaya göre Türkiye’de kadavra donör sayısının istenilen seviyede olmadığını kaydetti. Tokat İl Müftüsü Ahmet Erdem ise dini açıdan organ bağışının önemli olduğunu ve bu anlamda vatandaşların gerekli duyarlılığı göstermesi gerektiğini söyledi.

Öte yandan il genelinde yapılan organ bağış sayısının bin 26 olduğu bu rakamla Tokat’ın 17. sırada yer aldığı kaydedildi. Yapılan bağışların 776 tanesinin ise Tokat Devlet Hastanesi tarafından alındığı, il genelinde ise bugüne kadar 9 donörden organ alındığı bildirildi.