Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Mehmet Bekçi, Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) doğalgaz sorununun çözüm beklediğini ifade ederek, “Önümüzde dağ gibi duran doğalgaz sorunu nedeni ile bazı yatırımcıların buraya getirebilmek mümkün değil” dedi.

Tokat OSB’de Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı’na tahsis edilen arazi üzerine yapılan İŞGEM’de 38 işletme faaliyet göstermesi bekleniyor. TESOB Başkan Bekçi, İŞGEM’in faaliyete geçmesinin önünde doğalgaz problemi yaşadıklarını söyledi. Tokat’ta işsizliğe çare olabilecek ender kuruluşlardan bir tanesinin de İŞGEM olduğunu ifade eden Başkan Bekçi, “Şu anda her şeyimiz tamam ciddi anlamda müracaat eden firmalar var. En son İstanbul’da faaliyet gösteren bir firmaya 4 tane işliğimizi tahsis ettik. Yakın bir zamanda faaliyetlerine 30 vasıfsız eleman çalıştırmak suretiyle başlayacaklar. Daha sonra bu rakam 150 kişiyi bulacak. Bu sadece bir firma için ön görülen rakam. Burada yine çiçek ihracatı yapabilecek bir firmaya bir işlik ve büro ve imalatların yapabilecekleri bir alanı tahsis ettik. Yine ambalaj sanayi ile ilgili olarak girişimciler var. Kışın bu ölü zamanda bu insanları faaliyet gösterebilecek ve yaza daha aktif bir şekilde imalatlarını oturtturabilecek bir yapıyı sağlamak için bu işlikleri tahsis ettik. OSB’de olmamızdan kaynaklanan doğalgaz sorunumuz var. Bu sorun halledilmediği için kışın imalat sektörü ve tesisin ısınma sorunundan burada işlikleri kullandıramıyoruz. Çünkü imalatlar doğalgaza dayalı imalatlar. İŞGEM’i küçük bir fabrika gibi görebiliriz. Burada çok sayıda kişi is sahibi olacak. Ama önümüzde dağ gibi duran doğalgaz sorunu nedeni ile bazı yatırımcıların buraya getirebilmek mümkün değil. Firmanın gündeminde yatırım maliyeti nedeni ile doğalgaz hattının olmadığını öğrendik” şeklinde konuştu.

Doğalgazı sorunun yanı sıra ihracat noktasında ulaşım sorunu da yaşadıklarını ifade eden Başkan Bekçi, “İhracatın en büyük ayaklarından bir tanesi ulaşım. Ulaşım sorunu çözüldükten sonra Tokat’ın cazibe merkezi olduğu noktasında yatırımcılarımız hem fikir. En azından yatırımcı havaalanında günlük sabah akşam gidiş dönüş imkanı bekliyor. Şu anda AB projesi olan 14 milyon TL rakama tekabul eden İŞGEM’in acilen faaliyete geçmesi lazım. Faaliyete geçmesi içinde önündeki engellerin kalkması lazım. Bu sorunun çözülmesini sadece biz değil, OSB’deki diğer firmalarda bekliyor” diye konuştu.