Tokat Belediyesi tarafından amatör spor kulüplerine malzeme desteği verildi.

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, il genelindeki tüm amatör spor kulüplerini bir araya getirdi. Belediye Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programda Tokat’ın sporda yüksek hedefler koyması için neler yapılabileceği konusunda istişarede bulanan Başkan Eroğlu ayrıca bütün kulüplere malzeme yardımında bulundu.

Programda konuşma yapan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu İl Temsilcisi Sezai Işkın, bu organizasyonun Tokat’ta bir ilk olduğunu ve amatör spor kulüplerinin bir araya getirilmesine öncülük eden Başkan Eroğlu’na teşekkür etti. Bütün profesyonel sporların temelinde amatör spor kulüplerinin olduğunu belirten Işkın, “81 ilin en genç belediye başkanına sahibiz. Kendisi aynı zamanda bir sporsever olarak kulüplerimizin bir araya gelmesine öncülük ettiği gibi, malzeme yardımında da bulundu. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkan Eroğlu ise konuşmasında Tokat Belediyesi olarak başta amatör sporlar olmak üzere, tüm spor branşlarında imkanları dahilinde maksimum desteği vermeye çalıştıklarını ifade ederek, “Unutulmamalıdır ki amatör olsun, profesyonel olsun, en başarısızından, en başarılısına kadar bütün sporcular, spora amatörlükle başlamışlardır. Bu pencereden bakıldığında spor kulüplerinin önemi daha da artmaktadır. Denilebilir ki ülke sporunun gelişmesi ve başarılı olabilmesi, amatör spor kulüplerinin gelişmesi ve başarılı olması ile doğru orantılıdır. Şuan bütün amatör kulüplerimize, formasından çorabına bir sporcunun ihtiyacı olan tüm malzemeleri temin ettik, burada teslim edeceğiz” diye konuştu.

Daha sonra kulüp temsilcilerine malzemeleri teslim eden Başkan Eroğlu, programa katılan sporcularla da bir süre sohbet etti.