Tokat Belediyesi tarafından kaldırım işgaline karşı çalışma başlatıldı.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun talimatı üzerine Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Kelemci ile Zabıta Müdürü Ahmet Abur beraberinde zabıta ekipleri ile Gaziosmanpaşa Bulvarı üzerinde bulunan iş yerlerinde kaldırım işgaline karşı denetim yaptı. Başkan Yardımcısı Kelemci, esnaflarından kaldırım işgaline karşı kendilerine yardımcı olmaları ve ürünlerini işyerlerinin içerisinde satmaları yönünde uyarıda bulundu. Kelemci, uygulamanın ilerleyen günlerde meydan çarşısı, çekenli iş merkezi çevresi, Behzat Bulvarı gibi yoğunluk yaşanan yerlerde de başlatılacağını kaydetti.

ESNAFA DUYARLILIK ÇAĞRISI

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise kaldırım işgallerinin şehrin görünümünü bozmanın yanında yaya trafiğini de etkileyerek insanların can güvenliğini tehlikeye atmakta olduğuna dikkat çekti. Başta Gaziosmanpaşa Bulvarı olmak üzere yaya kaldırımlarını modern, kullanışlı ve engelli vatandaşların da kullanabileceği şekilde yenilenmesi işlemi tamamlandığına vurgu yapan Başkan Eroğlu, fakat esnafın yaya kaldırımı ve yol kenarlarına teşhir amacıyla koydukları eşyalar, kasa, duba, ilan ve reklam tabelası gibi çeşitli malzemelerin kentin modern ve çağdaş görünüme sahip bir kent olmasının önündeki engellerin başında gelmekte olduğunu kaydetti. Başkan Eroğlu, Tokat’a ve Tokatlıya yakışmayan bu kötü tabloya hep birlikte son vermek arzusunda olduklarını ifade ederek açıklamalarına şöyle devam etti: “Esnaf kardeşlerimizin şehrin cadde ve sokaklarında düzenin sağlanması, kaldırımların yayaların rahat bir şekilde kullanımına bırakılması hususunda duyarlılık göstermesini bekliyoruz. Bu kapsamda, kaldırım işgallerini sona erdirmek amacıyla Tokat Belediyesi olarak başlattığımız bu çalışmaya siz değerli esnaflarımızın katkı, destek ve katılımları son derece önemlidir. Kaldırım işgalinin ilgili kanunlarda önemli cezai müeyyideleri elbette ki bulunmaktadır. Ancak; esnaf kardeşlerimizin marka şehir Tokat’ın oluşacağı bu süreçte duyarlılık göstererek, herhangi bir cezai işleme gerek kalmadan kaldırım işgalini sona erdireceklerine yürekten inanıyorum.”

Tokat Belediyesi tarafından "Tokat’ı Seviyoruz, Kaldırım İşgaline Son Veriyoruz", “Kaldırımlar Yayaların, Yollar Araçların Olsun” sloganı ile başlatılan uygulamaya ise sivil toplum örgütleri destek verdi. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan ile Bakkallar ve Manifaturacılar Odası Başkanı İhsan Tunç, uygulamaya esnaflardan destek vermesini beklediklerini kaydetti.