Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan ’Okullu Okulsuz Okuyoruz, Yazıyoruz’ projesi kapsamında öğrenciler şair ve yazarlar ile bir araya geliyor.

Almus ilçesinde öğrenciler, öğretmen ve idareciler okudukları kitabın yazarı eğitimci şair ve yazar Mustafa Uçurum ile kırda buluştular. Öğrenciler ile okuma ve yazmaya dair sohbet eden Şair ve Yazar Mustafa Uçurum, keyifli ve verimli geçen söyleşinin ardından kitaplarını imzaladı. Projeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Uçurum, "Görüyorsunuz ki önce okuyoruz sonra yazıyoruz. İyi bir yazar olmanın yolu iyi bir okur olmaktan geçer. İyi kitaplar okuyarak ve kendimizi geliştirerek kaleme daha sıkı sarılabiliriz. Mesela günlük tutmak yazmak için en iyi başlangıçlardan biridir. Bu yaşlarda başlayacağınız günlük tutma alışkanlığı sizin gelişiminiz için çok etkili olacaktır. Her gün yazacağınız birkaç cümle sizi kalem ve kağıt ile dost yapacaktır. Okumak, gelişmek için en sağlam adımdır. Okuyun ama hep okuyun. Dolup taşmak için okuyun" dedi.

Almus ilçesinde düzenlenen programın yanı sıra Gaziosmanpaşa Ortaokulunda 22 grupta bulunan öğrenciler aynı anda kitap değerlendirmesi yaptı. Türkçe Öğretmeni Keziban Özcan öğrencilerle okudukları kitaplarla ilgili düşüncelerini sorarak fikir alış verişinde bulunurken, Şair ve Yazar Mustafa Uçurum ise öğrencilerin sorularını yanıtladı. GOP Orta Okulu Müdürü İsa Çabuk, projenin öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanması için önemine vurgu yaparak emeği geçenlere teşekkür etti.