Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer, referandum çalışmalarına gece-gündüz demeden, çalınmadık kapı bırakmayarak devam edeceklerini söyledi.

Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer, İl Genel Meclis Üyeleri Salih Yıldırım, Mehmet Ecdar ve Halil İbrahim Uzun ile birlikte 26 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan referandum için köy gezilerinin startını merkeze bağlı Hanpınar ve Aluç köyünden verdi. Hanpınar köyünde vatandaşlar ile bir araya gelen Başkan Dizer, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili hem bilgilendirmek hem görüş alışverişinde bulunarak anlaşılmayan noktalar varsa açıklık getirmeye çalışmak amacıyla köy sakinlerimiz ile bir araya gelmek istedik. Bu vesile ile ülkemizin geleceğini doğrudan ilgilendiren halk oylaması hakkında paylaşımda bulunmuş olacağız inşallah” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin faydalarına değinen Başkan Dizer, yeni sistemde siyasi istikrarın kalıcı hale geleceğini ifade ederek, “Ekonomik büyüme, refah ve kalkınma hızlı ve etkili yönetimin garantisi altında olacaktır. Vesayet sistemi sona erecek, yasama ve yürütme erkleri güç kazanacaktır. Güçlü hükumet, huzurun, güvenliğin ve özgürlüğün teminatı olacaktır. Meclisin temsil gücü artacak, birlik ve uzlaşma sağlanacak, ülkemiz güç kazanacaktır” diye konuştu.

“Yürütmede iki başlılık var”

Geçmişte aralarında Turgut Özal, Necmettin Erbakan ve Alparslan Türkeş’in de bulunduğu pek çok siyasi liderin başkanlık sistemini gündeme getirdiğini vurgulayan Başkan Dizer, “Türkiye’de yürütmenin başı cumhurbaşkanıdır, başbakan hükümetin başıdır. İki tane yürütme organının başında da halkın seçtiği kişiler var. Cumhurbaşkanı çıkacak vaatlerde bulunacak aday olduğunda. Yürütmede iki başlılık kabul edilebilir bir şey değildir. Geçmişten bu yana Erbakanlar bunu gündeme getirirken icraya kuvvet kazandıralım, sürat, etkinlik kazandıralım diye bunu istediler. Bunun bir ihtiyaç olduğunu söylememiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Köy sakinlerinden Musa Hardal ise düşüncelerini dile getirerek, “Bizler milletin efendisi olarak kararımızı verdik. Nasıl ki 15 Temmuz’da ülkemizi, devletimizi ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı meydanlarda yalnız bırakmadıysak, 16 Nisan’da da yalnız bırakmayacağız. Bizim kararımız güçlü bir Türkiye için evet’’ dedi.

Başkan Dizer, 1 Mart’ta Başbakan Binali Yıldırım’ın Tokat’ta yapacağı mitinge tüm köyleri davet ettiklerini sözlerine ekledi.